αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 παράγοντες που θα κρίνουν το αν η επιχείρηση σου θα «λάμψει» ή όχι

Οι 5 παράγοντες που θα κρίνουν το αν η επιχείρηση σου θα «λάμψει» ή όχι

Η προοπτική του να ξεκινήσεις την δική σου επιχείρηση, μοιάζει σίγουρα ελκυστική. Είσαι το αφεντικό του εαυτού σου, δημιουργείς (περίπου) το δικό σου πρόγραμμα εργασίας, ενώ γνωρίζεις πολλούς καταπληκτικούς ανθρώπους. Το σημαντικότερο; Μετατρέπεις το πάθος σου, σε επάγγελμα.

Όλο αυτό το σενάριο όμως, δεν είναι καθόλου εύκολο. Όπως έχουμε ξανά πει, περίπου 8 στις 10 νέες επιχειρήσεις δεν καταφέρνουν να πετύχουν. Και τερματίζουν την λειτουργία τους πολύ σύντομα. Τελικά, τι χρειάζεται να κάνεις για να είσαι ένας από τους νικητές; Πολλά παίζουν ρόλο. Το αμερικανικό Entrepreneur.com, εστιάζει σε 5 συγκεκριμένους παράγοντες.

1# Καινοτόμος επιχειρηματική ιδέα: Ναι, το πράγμα από το οποίο ξεκινούν όλα, είναι η ιδέα. Μπορείς να ξεχωρίσεις από όλους τους άλλους και να κερδίσεις την συμπάθεια του κοινού; Μια καλή μάρκετινγκ στρατηγική ή μια καλή τεχνολογία δεν αρκούν από μόνα τους. Πρέπει να έχεις το κάτι παραπάνω, συνολικά.

2# Ταλαντούχα ομάδα: Ωραία, έχεις την αρχική ιδέα. Πρέπει όμως να βρεις και τους σωστούς ανθρώπους για να την αναπτύξουν. Βρες ταλαντούχους ανθρώπους, που ταιριάζουν με το όραμα σου. Ακόμα και 1 ή 2 λάθος επιλογές, μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα.

3# Το δίκτυο: Επίσης παίζει μεγάλο ρόλο. Φρόντισε να έχεις ένα καλό δίκτυο μέσα στην βιομηχανία που κινείσαι. Είναι οι άνθρωποι που θα σου δώσουν συμβουλές όταν τις χρειαστείς. Ίσως κάπου εκεί, να βρεις και καλούς συνεργάτες ή υποψήφιους χρηματοδότες.

4# Σκληρή δουλειά: Καλά όλα τα άλλα, όμως χωρίς σκληρή δουλειά δεν γίνεται τίποτα. Πολλοί νέοι επιχειρηματίες, πιστεύουν ότι η ζωή στον κόσμο των επιχειρήσεων και των startups είναι φανταχτερή (σε αυτό μάλλον έχουν ευθύνη και τα media). Η πραγματικότητα είναι ότι πρέπει να εργάζεσαι πολλές ώρες την ημέρα, πολλές ημέρες και πολλές νύχτες για να φτάσεις στην επιτυχία.

5# Πωλήσεις: Ακόμα κι αν όλα γίνουν σωστά, μπορεί μια startup να «σβήσει» οικονομικά. Γιατί; Διότι οι πωλήσεις μπορεί να απέτυχαν. Άρα δεν υπάρχουν έσοδα. Άρα μια επιχείρηση δεν μπορεί να είναι βιώσιμη. Μέσα από τα έσοδα θα μπορέσεις να αναπτυχθείς και να πας ένα σκαλί πιο πάνω. Χρειάζεται να έχεις κάποιες βασικές γνώσεις στο κομμάτι των πωλήσεων. Αν δεν τις έχεις ή αν δεν θέλεις να αναμιχθείς σε αυτό, βρες ένα άτομο για να το κάνει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × two =