αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 μεγαλύτεροι φόβοι που σε κρατούν μακριά από την επιτυχία

Οι 5 μεγαλύτεροι φόβοι που σε κρατούν μακριά από την επιτυχία

Όλοι οι άνθρωποι νιώθουν φόβο. Ακόμα και αυτοί που μοιάζουν… ατρόμητοι. Όπως γράφαμε σε παλαιότερο άρθρο, ακόμα και ο Steve Jobs ή ο Bill Gates ένιωθαν φόβο, ειδικά στα πρώτα βήματα τους. Αλλά κατάφεραν να τους ξεπεράσουν.

Και ένα είναι σίγουρο: Αν δεν καταφέρεις να ξεπεράσεις τους φόβους σου, τότε δεν θα φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου, όποιος κι αν είναι αυτός. Στην παρακάτω λίστα θα δεις του 5 μεγαλύτερους φόβους, που κρατούν τους ανθρώπους μακριά από την επιτυχία.

1# Ο φόβος της αποτυχίας. Ναι, είναι ένας φόβος που τον βλέπουμε και στην Ελλάδα. Πολλοί είναι αυτοί που πριν ξεκινήσουν ένα business project ή πριν κάνουν ένα επαγγελματικό βήμα, διερωτώνται: «Τι θα γίνει αν αποτύχω;». Στην πραγματικότητα, ακόμα και μια αποτυχία μπορεί να σου δώσει χρήσιμα μαθήματα, και να προχωρήσεις προς τον μεγάλο στόχο σου ακόμα πιο έτοιμος.

2# Τι θα πουν οι άλλοι. Και αυτό είναι ένα άγχος που έχουν πολλοί. Δεν εστιάζουν στον στόχο τους, δεν εστιάζουν στο πλάνο για να πετύχουν τον στόχο τους, αλλά «πονοκεφαλιάζουν» για το τι θα πουν οι άλλοι. Η αλήθεια είναι ότι οι άλλοι πάντα θα έχουν κάτι να πουν.

3# Κατάσταση εκτός ελέγχου. Μας αρέσει να νιώθουμε ότι ελέγχουμε τα πάντα. Νιώθουμε μια ασφάλεια. Όπως έχουμε ξανά πει όμως, δεν γίνεται να ελέγχεις τα πάντα. Προσπάθησε να κάνεις το καλύτερο πλάνο. Και προχώρα προς τα εμπρός, ακόμα κι αν δεν γίνεται να ελέγξεις κάποια επί μέρους στοιχεία. Δεν είναι όλα στο χέρι σου.

4# Ο φόβος του αγνώστου. Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να μένουν πάντα στην ίδια ρουτίνα. Ξεκινούν και τελειώνουν την ημέρα τους κάνοντας τα ίδια πράγματα. Δεν θέλουν να κάνουν οτιδήποτε τους μοιάζει «άγνωστο». Και αυτό φυσικά επηρεάζει και τις μεγάλες επαγγελματικές αποφάσεις. Από την άλλη μεριά, μάλλον έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι η επιτυχία βρίσκεται έξω από την «ζώνη άνεσης» σου. Κάτι που σημαίνει ότι δεν πρέπει να φοβάσαι το άγνωστο.

5# Ο φόβος… της επιτυχίας. Και τι γίνεται αν τελικά φτάσεις στην επιτυχία; Ακόμα και αυτό μπορεί να λειτουργήσει αγχωτικά. Το περίεργο με τον φόβο της επιτυχίας, είναι πως από την στιγμή που θα πετύχουμε, κινούμαστε προς κάτι άγνωστο και καινούργιο και οι καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί είναι κάτι εντελώς νέο για εμάς. Θα πρέπει ίσως να αλλάξεις συνήθειες, τρόπο δουλειάς, καθημερινότητα. Πιθανότατα θα έχεις και νέες ευθύνες. Όλα αυτά φοβίζουν αρκετούς. Προτιμούν να μείνουν στην τωρινή τους κατάσταση, ακόμα κι αν δεν τους ικανοποιεί 100%.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − three =