αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 κινήσεις για να «χτίσεις» μια επιχείρηση με εργαζόμενους που θα δουλεύουν από οποιοδήποτε μέρος

Οι 5 κινήσεις για να «χτίσεις» μια επιχείρηση με εργαζόμενους που θα δουλεύουν από οποιοδήποτε μέρος

Οι εργασία εξ αποστάσεως γίνεται όλο και μεγαλύτερο trend. Το επιτρέπουν, άλλωστε, και οι νέες τεχνολογίες. Οι εργαζόμενοι νιώθουν αρκετέ ευέλικτοι με το να εργάζονται κατά αυτό τον τρόπο, ενώ οι εταιρίες μπορούν να προσελκύσουν ταλέντα από όλο τον κόσμο αντί να περιοριστούν σε μια γεωγραφική περιοχή.

Οι εργαζόμενοι εξ αποστάσεως είναι σε πολλές περιπτώσεις πιο παραγωγικοί. Αφού εργάζονται από το συνήθως ήσυχο χώρο του σπιτιού τους. Επίσης, έτσι μειώνεται ο χρόνος μετακινήσεων, και υπάρχει μια καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής- προσωπικής ζωής. Από την άλλη, υπάρχουν και αρνητικά. Όπως για παράδειγμα το αίσθημα της «απομόνωσης» που νιώθουν αρκετοί εργαζόμενοι τέτοιου τύπου.

Τελικά, τι χρειάζεται να κάνεις για να «χτίσεις» μια επιχείρηση με εργαζόμενους εξ αποστάσεως; Εδώ είναι 5 tips.

1# Σωστή οργάνωση: Είτε οι εργαζόμενοι δουλεύουν από το γραφείο, είτε από το σπίτι τους, χρειάζεται να παράγουν αποτελέσματα και να «ανεβάζουν» αρχεία. Χρειάζεται σωστή οργάνωση για αυτό τον λόγο, και επίσης πρέπει όλοι να βλέπουν την πρόοδο που γίνεται. Πλατφόρμες όπως τα Trello ή Producteev, θα σε βοηθήσουν στην διαχείριση αρχείων.

2# Συζήτηση: Έστω ψηφιακή. Είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να έχουν συνεχή επικοινωνία μεταξύ τους. Πως μπορεί να γίνει αυτό εξ αποστάσεως; Με εφαρμογές όπως το Slack.

3# Κανονικές συναντήσεις: Σαν leader, μπορείς να κανονίζεις συναντήσεις μα φυσική παρουσία. Εσύ απλά κανόνισε ένα ομαδικό meeting σε μια αίθουσα, και θα μαζευτούν εκεί όλα τα μέλη. Να ξέρεις επίσης ότι υπάρχει και το GoWall. Χρησιμοποιεί ένα ψηφιακό “σημειωματάριο” που επιτρέπει σε όλους να συμμετέχουν σε ιδέες κατά τη διάρκεια της συνάντησης και σε μια συνέχεια μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

4# Ανταμοιβές: Αν θεωρείς ότι οι εργαζόμενοι εξ αποστάσεως είναι… πιο χαλαροί, δώσε τους ένα ακόμα κίνητρο για να εργαστούν σκληρά. Δώσε bonus ή γενικότερες ανταμοιβές (π.χ. δωροκάρτες) σε όσους εργαζομένους πετυχαίνουν τους στόχους. Έτσι όλοι θα εργάζονται στο 100% των δυνατοτήτων τους.

5# Feedback: Οι remote workers είναι λίγο πιο δύσκολο να έχουν εικόνα για το πως προχωρά η δουλειά. Μην ξεχνάς να τους δίνεις συχνά feedback και να τους εξηγείς το πως πρέπει να εργαστούν στην συνέχεια. Τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο, κάνε συνάντηση one-on-one με τον κάθε εργαζόμενο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 1 =