αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι 5 κακές συνήθειες που εμποδίζουν τους Millennials να γίνουν πλούσιοι

Οι 5 κακές συνήθειες που εμποδίζουν τους Millennials να γίνουν πλούσιοι

Δεν είναι εύκολο να γίνεις πλούσιος, σε όποια γενιά κι αν ανήκεις. Αλλά είναι αλήθεια ότι οι λεγόμενοι Millennials έχουν μακρύτερο δρόμο να διανύσουν. Αφού έχουν μεγαλώσει σε μια εποχή με έντονο ανταγωνισμό. Εκεί όπου είναι πιο δύσκολο να βρεις την dream job σου. Ένα χαοτικό πεδίο. Ενώ την ίδια στιγμή τα πράγματα και οι υπηρεσίες είναι ακριβότερα.

Ωστόσο, το να γίνεις πλούσιος δεν είναι αδύνατο. To CNBC παραθέτει σε άρθρο του τα 5 λάθη που κάνουν οι Millennials και τους εμποδίζουν από το να αποκτήσουν πολλά χρήματα. Αν καταφέρεις να βγάλεις από την ζωή σου αυτές τις κακές συνήθειες, θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να φτάσεις στην οικονομική επιτυχία.

1# Σπαταλούν χρήματα για πράγματα που δεν φέρνουν εισόδημα. Οι Millennials όταν έχουν λεφτά στα χέρια τους, συχνά τα σπαταλούν για πράγματα που δεν φέρνουν εισόδημα. Αν δίνεις χρήματα συνέχεια για να τρως έξω και να κάνεις πολυτελείς διακοπές, μάλλον δεν θα γίνεις ποτέ πλούσιος.

2# Κάνουν σύγκριση με το πόσα έχουν οι άλλοι. Το να συγκρίσεις τα οικονομικά σου με αυτά των άλλων, καλώς ή κακώς, δεν θα πληρώσει τους λογαριασμούς σου. Η σύγκριση του οικονομικού πλούτου σου με άλλους είναι μια πνευματική παγίδα. Σταμάτα να ανησυχείς για το πόσο πίσω ή μπροστά είσαι σε σχέση με άλλους. Μείνε επικεντρωμένος στους οικονομικούς σου στόχους. Σταμάτα να σπαταλάς χρόνο σε συγκρίσεις και βάλε συγκεκριμένους στόχους.

3# Παρασύρονται από τα social media. Είναι πιθανό να βλέπεις στα social media ανθρώπους που κάνουν ακριβές αγορές, και ακριβές διακοπές. Μπορεί κάποιοι από αυτούς να είναι και φίλοι σου. Αλλά μην κάνεις το λάθος να παρασυρθείς και να ξοδέψεις χρήματα για να… τους φτάσεις. Αρκετοί από αυτούς δεν είναι πλούσιοι. Απλά προσπαθούν να πείσουν τους άλλους πλασάροντας μια ψεύτικη εικόνα.

4# Αναζητούν την άνεση αντί για την ελευθερία. Οι περισσότεροι άνθρωποι σταματούν μόλις βρουν μια οικονομική άνεση. Τους αρκεί ένας καλός μισθός τον μήνα και 2 εβδομάδες διακοπών. Υπάρχουν όμως και αυτοί που δεν σταματούν μέχρι να αποκτήσουν πραγματική οικονομική ελευθερία- που θα τους επιστρέψει να κάνουν πραγματικότητα όλα όσα θέλουν. Αν αναζητάς απλά την άνεση, μάλλον δεν θα γίνεις ποτέ πλούσιος.

5# Δεν βγάζουν αρκετά χρήματα. Ναι είναι σημαντικό να εξοικονομείς χρήματα και να κάνεις επενδύσεις. Αλλά μετρά και το πόσα χρήματα βάζεις στο ταμείο σου. Αν έχεις περισσότερα έσοδα, θα μπορείς να επενδύεις περισσότερα, άρα (ίσως) θα έχεις περισσότερα κέρδη. Μην επαναπαυτείς μόλις φτάσεις σε ένα μέτριο εισόδημα. Αναζήτησε περισσότερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 12 =