αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 καθημερινές συνήθειες που μπορούν να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και την ψυχική κατάσταση ενός επιχειρηματία

Οι 5 καθημερινές συνήθειες που μπορούν να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και την ψυχική κατάσταση ενός επιχειρηματία

Αν αποφασίσεις να γίνεις επιχειρηματίας, θα ακολουθήσεις πιθανότατα ένα δύσκολο και μοναχικό ταξίδι. Θα διαχειρίζεσαι τη δική σου επιχείρηση, η οποία θα πρέπει να επιβιώσει οικονομικά και να αναπτυχθεί. Είναι δεδομένο, ότι θα περάσεις μέσα από καταστάσεις που δημιουργούν άγχος, και τα ανεβοκατεβάσματα θα είναι συνεχή.

Υπάρχουν μερικές καθημερινές συνήθειες που μπορούν να σε βοηθήσουν να αντέξεις, σε αυτό τη δύσκολη διαδρομή. Δεν έχουν σχέση με την επιχείρηση σου, ωστόσο μπορούν να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και την ψυχική σου κατάσταση. Αυτές τις 5 συνήθειες, παραθέτει σε άρθρο του το αμερικανικό Entrepreneur.com και μπορείτε να τις δείτε στην παρακάτω λίστα.

1- Κοιμήσου καλά το βράδυ: Πολλοί επιχειρηματίες θέλουν να κοιμούνται αργά το βράδυ και να ξυπνούν νωρίς το πρωί, για να αξιοποιούν στο έπακρο τις ώρες μιας ημέρας. Ωστόσο, όταν «παίζεις» συνεχώς στα όρια, μειώνεται η παραγωγικότητα σου. Για να είσαι αποδοτικός, είναι απαραίτητο να κοιμάσαι τουλάχιστον 6-8 ώρες κάθε βράδυ.

2- Φάε τα σωστά τρόφιμα: Επίσης μια μεγάλη αλήθεια, είναι ότι οι επιχειρηματίες δεν έχουν τον χρόνο για να φάνε σωστά. Και τα junk foods γίνονται… καθημερινότητα. Στα «γρήγορα», κυριολεκτικά. Όμως έτσι επηρεάζεται ο οργανισμός σου, κάτι που σε κάνει να μην έχεις καθαρή σκέψη και ενέργεια. Φάε υγιεινά, και θα δεις σύντομα αποτελέσματα.

3- Άθληση: Σε ένα φορτωμένο πρόγραμμα, είναι δύσκολο να βρεις χρόνο για άσκηση. Είναι όμως απαραίτητη αφού μειώνει τα επίπεδα σωματικής και πνευματικής πίεσης. Ενώ παράλληλα, βελτιώνει την αίσθηση αυτοπεποίθησης. Δεν είναι τυχαίο, ότι διάσημοι επιχειρηματίες όπως ο Richard Branson, αθλούνται καθημερινά.

4- Διαλογισμός: Επίσης το κάνουν πολλοί επιχειρηματίες. Ο διαλογισμός σου δίνει τη δυνατότητα να ξεχάσεις για λίγο τα άγχη της επιχείρησης και να «καθαρίσει» το μυαλό σου. Ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς, μειώνει και την αρτηριακή πίεση.

5- Διάβασμα: Αν θέλεις να γίνεις ένας πετυχημένος ηγέτης πρέπει να διαβάζεις όσο περισσότερο μπορείς. Το ίδιο κάνουν π.χ. οι Bill Gates και Mark Zuckerberg. Παράλληλα, το διάβασμα βοηθά στη βελτίωση της ψυχικής σου υγείας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 14 =