αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 δύσκολες κινήσεις που πρέπει να κάνει ένας μεγάλος leader, μέσα σε μια εταιρία

Οι 5 δύσκολες κινήσεις που πρέπει να κάνει ένας μεγάλος leader, μέσα σε μια εταιρία

Οι καλοί leaders φαίνονται στις δύσκολες καταστάσεις μέσα σε μια εταιρία. Στο πως μπορούν να διαχειριστούν αποτελέσματα και πρόσωπα, βάζοντας τα πράγματα σε μια σωστή κατεύθυνση. Ακόμα κι αν πρέπει να προχωρήσουν σε δύσκολες επιλογές. Ξέρουν ότι πρέπει να τις κάνουν.

Το αμερικανικό Patrick Leddin παραθέτει τις 5 δύσκολες κινήσεις που πρέπει να κάνει ένας leader μέσα σε μια επιχείρηση. Στο τέλος, τα δεδομένα θα είναι καλύτερα.

1- Μίλα για την κακή απόδοση: Όταν βλέπεις ότι κάποιοι εργαζόμενοι δεν αποδίδουν όπως θα έπρεπε, πρέπει να το λες και να δίνεις τις κατευθύνσεις. Με το να κρατάς το στόμα σου κλειστό δεν αλλάζουν τα πράγματα. Επίσης, έτσι δεν θα μπορούν οι εργαζόμενοι να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ καλής και κακής απόδοσης στη δουλειά.

2- Κατάλαβε τα κίνητρα: Σίγουρα η ομάδα κάνει τη διαφορά. Όμως το κάθε μέλος της ομάδας είναι ξεχωριστό. Ο κάθε ρόλος είναι ξεχωριστός. Βρες τι κίνητρα έχει ο κάθε ένας που εργάζεται στην εταιρία σου και κινήσου κατάλληλα όταν κάνεις τις σχετικές συζητήσεις.

3- Άκου: Κάτσε και άκου τους εργαζομένους σου, περισσότερο από ότι μιλάς. Μια παροιμία λέει ότι «έχεις δύο αυτιά και ένα στόμα, χρησιμοποίησε σωστά την αναλογία». Πολλά προβλήματα μπορούν να προβλεφτούν, αν ακούς.

4- Μίλα ευθέως: Το να είσαι leader, συχνά είναι ένας σκληρός να μοναχικός ρόλος. Πρέπει να μεταφέρεις πληροφορίες και μηνύματα που μπορεί να εκνευρίσουν κάποιους. Πολλοί ηγέτες προτιμούν να μην μιλούν ευθέως. Αυτό δεν είναι καλό. Χάνεται χρόνος και χρήμα, ενώ το πρόβλημα συνήθως δεν λύνεται.

5- Μοιράσου τις ιδέες σου: Πολλοί leaders επιλέγουν να μην μοιράζονται τις ιδέες τους. Πριν τις εφαρμόσουν. Αυτή μάλλον δεν είναι η ιδανική τακτική, αφού αν ρίχνεις τις ιδέες στο τραπέζι και συζητιούνται, μπορεί να προκύψουν ακόμα καλύτερα μοντέλα. Δημιούργησε μια κουλτούρα με βάση την οποία όλοι θα μιλούν ανοιχτά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + two =