αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 διαφορές των «μόνιμα απασχολημένων ατόμων» και των πραγματικά παραγωγικών. Σε ποια κατηγορία είσαι;

Οι 5 διαφορές των «μόνιμα απασχολημένων ατόμων» και των πραγματικά παραγωγικών. Σε ποια κατηγορία είσαι;

Το βλέπουμε συχνά στην εποχή μας. Είναι πολλοί αυτοί που είναι… μόνιμα απασχολημένοι. Το 24ωρο δεν τους αρκεί για να ολοκληρώσουν όλες τις δουλειές που θέλουν. Μόνιμα «δεν προλαβαίνουν».

Το να είσαι απασχολημένος δεν είναι το ίδιο με το να είσαι παραγωγικός.

Είναι όλα σχετικά με τις συνήθειές σας και τον τρόπο που χρησιμοποιείτε το χρόνο σας.

Δείτε πώς να είστε πραγματικά παραγωγικοί και όχι μόνο απασχολημένοι.

1) Ξεκάθαροι στόχοι

Οι παραγωγικοί άνθρωποι έχουν ξεκάθαρους στόχους.

Μπορείτε να περάσετε τη μέρα σας δουλεύοντας σαν σκύλος και να μην έχετε χρόνο ούτε… να φάτε, αλλά αν οι στόχοι σας δεν είναι ξεκάθαροι, τότε είναι πιθανό να σπαταλήσετε πολλή ενέργεια άσκοπα.

Είναι πολύ εύκολο να ξοδέψεις ατελείωτο ιδρώτα και δάκρυα σε κάτι, χωρίς να είσαι ξεκάθαρος γιατί το κάνεις.

Αλλά όταν έχετε έναν ξεκάθαρο στόχο, γίνεστε πολύ πιο παραγωγικοί και έχετε σημεία αναφοράς για να πετύχετε, και αυτό σας δίνει έντονο κίνητρο.

2) Όλα στην ώρα τους

Η ακρίβεια είναι εξαιρετικά σημαντική όταν πρόκειται για παραγωγικότητα και επίτευξη στόχων.

Το να εμφανιστείτε στην ώρα σας και να είστε έτοιμοι να εργαστείτε, εκτιμάται ιδιαίτερα από τους συναδέλφους και όσους βασίζονται σε εσάς. Και από τους πελάτες σας φυσικά.

Οι πολυάσχολοι άνθρωποι έχουν το πρόγραμμά τους γεμάτο δεσμεύσεις και δεν έχουν ποτέ χρόνο να μιλήσουν ή να χαλαρώσουν. Αν όμως ξεκινήσεις να δουλεύεις μαζί τους, θα διαπιστώσεις ότι συχνά δεν τηρούν τα χρονοδιαγράμματα ή δεν είναι διαθέσιμοι για να κάνουν μία δουλειά.

Οι παραγωγικοί άνθρωποι, αντίθετα, διοχετεύουν αποτελεσματικά το χρόνο και την ενέργειά τους.

3) Συνεργασία με εξυπηρετικούς ανθρώπους

Οι παραγωγικοί άνθρωποι συνηθίζουν να συνεργάζονται με χρήσιμους ανθρώπους.

Η ιδέα της… μοναχικής ιδιοφυΐας να δουλεύει σε έναν πύργο και μετά να βγαίνει από το πουθενά με μεγάλες ανακαλύψεις έχει ένα στοιχείο αλήθειας.

Το έκανε ο Γαλιλαίος.

Αλλά δεν μπορείτε να πάτε πολύ μακριά χωρίς να συνεργαστείτε με άλλους- και όλοι έχουμε κάτι να πάρουμε από το βαθύ πηγάδι της σοφίας, των ανακαλύψεων και των κατασκευών αυτών που ήρθαν πριν από εμάς.

Το να είσαι πραγματικά παραγωγικός απαιτεί συνεργασία τουλάχιστον σε κάποια πτυχή, ακόμα κι αν είναι μόνο στο διαδίκτυο.

4) Ξέρουν πότε πρέπει να είναι υπομονετικοί

Υπάρχουν στιγμές για να αδράξετε τη στιγμή και να κάνετε τα πάντα, αλλά υπάρχουν και στιγμές που πρέπει να κάνετε υπομονή.

Οι παραγωγικοί άνθρωποι δεν ενεργούν παρορμητικά ή απερίσκεπτα για να έχουν τα αποτελέσματα που θέλουν.

Μέρος του να είσαι πολύ παραγωγικός είναι να είσαι πρόθυμος να καταβάλεις συνεπή προσπάθεια σε βάθος χρόνου.

Είτε πρόκειται για μια νέα επιχείρηση, για ανακαινίσεις σπιτιών ή για τη δημιουργία μιας νέας τεχνολογίας ή εφεύρεσης, ο παραγωγικός άνθρωπος εργάζεται βήμα προς βήμα και είναι υπομονετικός.

Κατά ειρωνικό τρόπο, αν δεν περιμένουμε άμεσα αποτελέσματα, καταλήγουν να συμβαίνουν πολύ περισσότερα αποτελέσματα και συχνά πολύ πιο γρήγορα.

5) Δίνοντας προσοχή σε αυτό στο οποίο είστε καλοί

Οι παραγωγικοί άνθρωποι γνωρίζουν τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους και ως εκ τούτου… διπλασιάζουν τα ταλέντα τους.

Πάρα πολλοί άνθρωποι σπαταλούν πολύ χρόνο και ενέργεια προσπαθώντας να ικανοποιήσουν πράγματα που οι άλλοι τους λένε ότι «πρέπει» να κάνουν ή να το κάνουν μόνο για χρήματα ή έπαινο.

Ξεχνούν όμως να δώσουν προσοχή σε αυτό στο οποίο είναι πραγματικά καλοί.

Αν θέλετε να είστε παραγωγικός άνθρωπος, πρέπει να σκεφτείτε τι πραγματικά σας αρέσει να κάνετε και να επικεντρωθείτε σε αυτό.

Υπάρχουν πολλές δουλειές και καθήκοντα εκεί έξω, αλλά αν πάτε όπου φυσάει οάνεμος, δεν θα φτάσετε ποτέ πουθενά και ακόμη και όταν είστε παραγωγικοί είναι πιθανό να νιώσετε ”κενοί” και ανεκπλήρωτοι μετά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 4 =