αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 5 έξυπνες κινήσεις που πρέπει να κάνεις μέσα στα πρώτα 5 λεπτά, όταν γνωρίζεις κάποιον

Οι 5 έξυπνες κινήσεις που πρέπει να κάνεις μέσα στα πρώτα 5 λεπτά, όταν γνωρίζεις κάποιον

Το networking είναι ένα βασικό κομμάτι, το οποίο μπορεί να σε βοηθήσει επαγγελματικά, αλλά και για να γνωρίσεις νέους ανθρώπους γενικότερα. Πηγαίνοντας όμως π.χ. σε ένα event με πολύ κόσμο (αρκετοί από τους οποίους δεν γνωρίζονται), είναι δύσκολο να μπορέσεις να δικτυωθείς όπως πρέπει, και το σημαντικότερο: Να σε θυμούνται αμέσως μετά το τέλος του event.

Το αμερικανικό FastCompany.com, παραθέτει τα 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις και έχουν σχέση κυρίως με αυτό που λέμε ‘συναισθηματική νοημοσύνη’. Το σημαντικότερο; Πρέπει να τα κάνεις μέσα στα πρώτα 5 λεπτά, αφού γνωρίσεις κάποιον.

1- Βγάλε τον γνήσιο ενθουσιασμό σου: Κυρίως σε business συναντήσεις, οι περισσότεροι είναι αρκετά σοβαροί και εγκρατείς. Αυτό μπορεί να είναι τυπικό και «κατάλληλο», ωστόσο συναισθηματικά μάλλον δεν είναι το ιδανικό. Δεν χρειάζονται… υπερβολικά χαμόγελα. Αλλά να βγάλεις τον ενθουσιασμό σου αν νιώθεις κάτι τέτοιο και να έχεις επαφή με τα μάτια. Με φυσικό τρόπο- τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

2- Πες μια καλή κουβέντα: Αν παρατηρείς κάτι καλό στο άλλο πρόσωπο, πες το. Ίσως να γνωρίζεις κάποιο επίτευγμα του για το οποίο θέλεις να πεις «μπράβο». Αν δεν γνωρίζεις, κάνε κάποιες ερωτήσεις. Είναι καλό να μάθεις όσο περισσότερα χρήσιμα πράγματα μπορείς, για τη νέα γνωριμία σου.

3- Κάνε τουλάχιστον δύο ανοιχτές ερωτήσεις: Συχνά οι συνομιλίες μετατρέπονται σε μονολόγους, αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες ερωτήσεις. Όταν κάποιος αρχίσει να μιλάει για κάτι που του αρέσει, είναι η ευκαιρία για να ρωτήσεις π.χ.: «Πως το ξεκινήσατε αυτό;». Ερωτήσεις δηλαδή που δεν θα απαντηθούν μονολεκτικά, αλλά θα γίνει μια συζήτηση.

4- Βρείτε κάτι κοινό: Ένας ακόμα τρόπος για να γνωριστείς καλύτερα με τον άλλο, είναι να βρεις κοινά ενδιαφέροντα. Φυσικά, αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, αφού πρέπει να γίνει συζήτηση και να τα «ανακαλύψεις». Από την άλλη, σκέψου ότι τα κοινά ενδιαφέροντα μπορεί να φαίνονται από πολύ απλά στοιχεία. Για παράδειγμα, αν είσαι φαν του γυμναστηρίου και δεις ότι και ο άλλος λόγω σωματότυπου φαίνεται το ίδιο, μπορείς να «σπάσεις» τον πάγο με μια τέτοια ερώτηση.

5- Πες το όνομα του φεύγοντας: Στους ανθρώπους, αρέσει να τους καλούν με το όνομα τους. Οπότε όταν κάποιος σου συστηθεί, κράτησε το και σίγουρα ανέφερε το, όταν θα αποχωρείς. Κάνε το και κατά τη διάρκεια των πρώτων λεπτών φυσικά. Επίσης, κράτα στη μνήμη σου μερικά απλά στοιχεία για αυτόν/η π.χ. projects, συνήθειες, τρόποι διασκέδασης, έτσι ώστε να έχεις μια βάση συζήτησης την επόμενη φορά που θα συναντηθείτε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 1 =