αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 40 πιο κερδοφόρες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Ελλάδα (Λίστα)

Οι 40 πιο κερδοφόρες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Ελλάδα (Λίστα)

Την λίστα με τις 40 πλέον κερδοφόρες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα τους δημοσιευμένους ισολογισμούς του 2016, όπως έχουν επεξεργαστεί από την ICAP, δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα του money-tourism.gr.

Στην φετινή λίστα, που σημειώνεται ότι αφορά δημοσιευμένους ισολογισμούς του 2016 (σ.σ. κάποιες εταιρίες ενδεχομένως δεν είχαν δημοσιεύσει ισολογισμούς μέχρι την ημερομηνία επεξεργασίας των στοιχείων από την ICAP), παρατηρούνται αρκετές αλλαγές σε σχέση με τους ισολογισμούς του 2015, αλλά υπάρχουν και αρκετές «σταθερές».

Πιο αναλυτικά, στην πρώτη θέση βρέθηκε η κυπριακών συμφερόντων ΑΚΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΕ, που εμφανίζει κέρδη 9,78 εκ. €, έναντι ζημιών 2,12 εκ. το 2015, κέρδη τα οποία δεν  προέκυψαν από την λειτουργία των ξενοδοχείων, αλλά από «διακοπείσες δραστηριότητες», που απέφεραν στην εταιρία κέρδη 11,6 εκ. €.
Ως εκ τούτου η εταιρία εμφανίζει λειτουργικές ζημίες προ φόρων.

Στην δεύτερη θέση αναρριχήθηκε η επίσης κυπριακών συμφερόντων ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΛΟΥΗΣ ΑΕ, βελτιώνοντας θεαματικά στα 7,09 εκ. € τα κέρδη της έναντι, 4,2 εκ. το 2015.

Στην τρίτη θέση παρέμεινε σταθερή η ΛΑΜΨΑ, όπου το «δίδυμο» Χωμενίδη – Ανανιάδη, κάνουν εξαιρετική δουλειά, επιτυγχάνοντας κέρδη 5,7 εκ. € το 2016, έναντι 5,2 εκ. το 2015, και έχοντας και σημαντικές αποσβέσεις, λόγω των συνεχών επενδύσεων.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο πλέον «κερδοφόρος» Έλληνας ξενοδόχος, ο κ. Γιάννης Χατζηλαζάρου, με την εταιρία ΧΑΤΖΗΛΑΖΑΡΟΥ Ι ΑΕ, η οποία επέτυχε κέρδη 5,1 εκ. €, έναντι 6,08 το 2015. Όμως συνολικά οι τρεις εταιρίες του κ. Χατζηλαζάρου, εμφανίζουν κερδοφορία 11,33 εκ. €, γεγονός που τον αναδεικνύει σε «πρωταθλητή» στον κλάδο.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η εταιρία ΕΣΠΕΡΙΑ της οικογένειας Βασιλάκη και στην έκτη η ΚΑΡΑΒΕΛ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΕ της οικογένειας Διβάνη.

Στην 11η θέση βρίσκεται η ΕΛΛΗΝΙΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΕ, που διευθύνεται από τον κ. Μανώλη Μανούσο, ενώ πολύ ψηλά βρίσκεται και η οικογένεια Κάτρη από τη Ρόδο, που έχει αρκετές κερδοφόρες επιχειρήσεις στο top 40.

Ο επικεφαλής της Robinson σε Ελλάδα και Ιταλία κ. Μιχάλης Πεδιαδιτάκης / money tourism photo

Πολύ ψηλά, με δύο εταιρίες, βρίσκεται και ο επίσης Ροδίτης Κώστας Κωνσταντινίδης, με τις ΑΙΘΡΙΟΝ ΠΑΛΛΑΣ ΑΕ και PRESIDENTIAL AE, με συνολικά κέρδη 3,27 εκ. € το 2016.

Εντυπωσιακή κερδοφορία είχαν και τα Robinson, που διευθύνονται από τον Μιχάλη Πεδιαδιτάκη, αφού η εταιρία ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΕ εμφάνισε κέρδη 2,08 εκ. € το 2016, έναντι 1,4 εκ. το 2015 (!!!).

Πολύ θετική πορεία και για τις εταιρίες του Δημήτρη Γρηγοριάδη, σταθερά στις πιο κερδοφόρες εταιρίες η HELLAS HOLIDAY HOTELS AE του Δημήτρη Δάϊου, ενώ πολύ καλή πορεία έκανε και η ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΕ του Βάσου Μηναϊδη.

Σταθερά κερδοφόρα, με υψηλά μεγέθη και η ΚΑΝΑΒΑ ΑΕ, που διευθύνεται από τον κ. Αντώνη Ηλιόπουλο, καθώς και η ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΑΕ του ομίλου Μήτση, που διευθύνεται από την κα. Τζένη Μήτση.

Στο Top 40 επιτυχημένη είσοδο πραγματοποίησε και ο κ. Απόστολος Μουσαμάς με την εταιρία ΜΟΥΣΑΜΑ ΑΦΟΙ ΑΞΕ, και κέρδη 1,4 εκ. €.

Τέλος η ΓΕΚΕ, είδε τα κέρδη της να μειώνονται κατά 1 περίπου εκ. €, παραμένοντας όμως σταθερά στις πλέον κερδοφόρες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five + seventeen =