αρχικηVIRALΟι 4 τύποι φίλων που πρέπει να αποφύγεις οπωσδήποτε

Οι 4 τύποι φίλων που πρέπει να αποφύγεις οπωσδήποτε

Πιστεύεις στην αρνητική ενέργεια; Και τι επίπτωση πιστεύεις ότι μπορεί να έχει σε εσένα; Ίσως υπάρχουν στη ζωή σου κάποια άτομα που αγαπάς, ωστόσο δεν σου προσφέρουν τίποτα. Αν λοιπόν αυτό που σου προσφέρουν είναι μόνο αρνητική ενέργεια – ναι υπάρχουν και οι φίλοι βαμπίρ – σου προτείνω να τους βγάλεις από τη ζωή σου ή να περιορίσεις αρκετά την όποια επαφή μαζί τους.

Ας δούμε ποιες είναι οι 4 κατηγορίες ατόμων που πρέπει να αποφεύγεις:

1.Ο ανθυγιεινός

Ή αλλιώς η κακή επιρροή. Έχεις κάποιον τέτοιο φίλο; Το να ξενυχτάς συχνά και να ακολουθείς έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής, ίσως σου φαίνεται φυσιολογικό στα 20. Ωστόσο κάποια στιγμή μεγαλώνεις και δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι όπως όταν ήσουν παιδί. Αν έχεις κάποιον τέτοιο φίλο που δε λέει να ξεκολλήσει από το μυαλό των 20, που ο τρόπος ζωής του μόνο υγιεινός δεν είναι, τι τον κρατάς ακόμα; Ένα τέτοιο άτομο δεν έχει καμία θετική επιρροή στη ζωή σου. Στο τέλος της ημέρας όλοι κάνουμε τις επιλογές μας σχετικά με το ποιους θέλουμε στη ζωή μας και πώς εκείνοι μας βοηθούν να γινόμαστε καλύτεροι.

2.Ο ανακατώστρας

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν διαφωνίες για τον απλούστατο λόγο ότι είμαστε διαφορετικά άτομα με διαφορετικό τρόπο σκέψης. Αυτό που δεν είναι όμως φυσιολογικό είναι να δημιουργείς συνεχώς προβλήματα. Αυτή η κατηγορία φίλων, ζει για να δημιουργεί συνεχώς παρεξηγήσεις. Μπορεί να μην είναι κακά σαν άτομα, είναι όμως σίγουρα κακοί σαν φίλοι. Ποιος θέλει να κάνει διαρκώς το ρόλο του πυροσβέστη σε μία παρέα; Αν λοιπόν έχεις κι εσύ έναν τέτοιο φίλο, καιρός να τον απομακρύνεις!

3.Ο γκρινιάρης

Έχεις μήπως ένα φίλο που παραπονιέται συνέχεια και για τα πάντα, αλλά ποτέ δεν κάνει τίποτα; Γκρινιάζει συνεχώς για τη δουλειά, την προσωπική του ζωή, τα κιλά του, την οικονομική του κατάσταση. Δε λέω. Όλοι μας έχουμε το δικαίωμα να είμαστε στενοχωρημένοι για οποιονδήποτε λόγο. Αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Αντίθετα, ανασκουμπωνόμαστε και προχωράμε. Ένα άτομο που γκρινιάζει συνεχώς, όχι μόνο ρουφάει την ενέργειά σου, αλλά κλέβει και τον πολύτιμο χρόνο σου. Πάρε λοιπόν την απόφαση και απομάκρυνέ το από τη ζωή σου, γιατί το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να αλλάξει. Μία ζωή θα πιστεύει ότι είναι το θύμα και θα κατηγορεί την τύχη του για ό,τι του συμβαίνει, χωρίς να μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι εκείνος καθορίζει την τύχη του.

4.Αυτός που θέλει μόνο να παίρνει

Αυτού του είδος ο φίλος, δεν είναι φίλος. Παίρνει συνεχώς, αλλά δε δίνει. Περιμένει να τον ακούσεις και να είσαι εκεί για εκείνον, κάτι που δεν κάνει ο ίδιος όταν εσύ τον χρειάζεσαι. Σε θυμάται όταν θέλει να βγει έξω και κατά έναν περίεργο τρόπο είναι πάντα απασχολημένος όταν εσύ θέλεις να βγεις μαζί του. Σε παίρνει τηλέφωνο όταν χρειάζεται βοήθεια, αλλά δεν κουνάει ούτε το μικρό του δαχτυλάκι όταν χρειάζεσαι εσύ. Περιμένει να ακούσεις τα προβλήματά του, αλλά σε διακόπτει όταν αρχίζεις να μιλάς για τα δικά σου. Δεν είναι δίπλα σου ουσιαστικά.

Πηγή: Thrive Global Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − twelve =