αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι 4 τύποι ανθρώπων που πρέπει να διαγράψεις από τις επαφές σου στο Linkedin

Οι 4 τύποι ανθρώπων που πρέπει να διαγράψεις από τις επαφές σου στο Linkedin

Το Linkedin είναι το μεγαλύτερο και το πιο χρήσιμο digital επαγγελματικό δίκτυο στον κόσμο. Και δεν είναι χρήσιμο μόνο για να αναρτήσεις το βιογραφικό σου ή για να βλέπεις αγγελίες. Μπορείς επίσης να το χρησιμοποιήσεις για να δημιουργήσεις το δικό σου δίκτυο, να δημοσιεύεις επαγγελματικό περιεχόμενο και να χτίσεις το personal brand σου.

Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα κακά νέα: Υπάρχουν και αρκετοί χρήστες που χρησιμοποιούν το Linkedin με λάθος τρόπο και είναι διατεθειμένοι να… σε spamάρουν για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Ίσως το έχεις δει: Αρκετοί χρήστες τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιούν το Linkedin όχι για να χτίσουν το δίκτυο τους και να δημιουργήσουν ποιοτικές επαφές, αλλά εστιάζουν περισσότερο σε… ψυχρές πωλήσεις. Το αρχικό αίτημα σύνδεσης που λαμβάνεις από κάποιον μπορεί να είναι ευχάριστο ή αβλαβές. Στη συνέχεια, αφού αποδεχτείς το αίτημα, λαμβάνεις το πρώτο μήνυμα από αυτήν τη νέα επαφή. Και κάπου εκεί καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται.

Τ΄ώρα λοιπόν θα δούμε 4 τύπους ανθρώπων που πρέπει να διαγράψεις από το Linkedin.

1# Ο «τηλεπωλητής». Είναι περίπου αυτό που περιγράψαμε παραπάνω. Αυτός ο τύπος θα κάνει «συνδέσεις» με όσα περισσότερα άτομα μπορεί. Μόλις κάποιος τον αποδεχτεί, θα στείλει μήνυμα ακόμα και μέσα στην ίδια ημέρα. Το μήνυμα ξεκάθαρο: Θέλει να σου πουλήσει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που «θα σου φανεί πολύ χρήσιμη».

2# Ο «θέλεις να βγάλεις εισόδημα από τα social media;». Αυτόν το τύπο τον βλέπουμε και σε άλλες πλατφόρμες όπως το Facebook ή το Instagram. Πλέον είναι και στο Linkedin. Επίσης θα σου στείλει αίτημα σύνδεσης χωρίς να σε γνωρίζει προσωπικά ή χωρίς να γνωρίζει καν το βιογραφικό σου. Και αυτός θα σου στείλει μήνυμα άμεσα, αν το αποδεχτείς. Συνήθως θα σου στείλει ένα τυποποιημένο μήνυμα που πάει κάπως έτσι: «Καλησπέρα, ξέρω ότι δεν γνωριζόμαστε […] ήθελα να μάθω εάν θα ήσουν ανοιχτός να δεις πληροφορίες για ένα πρωτοποριακό τρόπο δημιουργίας εισοδήματος από τα social media». Διέγραψε τον άμεσα, καθώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον έχεις στο δίκτυο σου.

3# Αυτός που θέλει… συνέχεια βοήθεια. Δεν είναι κακό να δίνουμε την (δωρεάν) βοήθεια μας στους άλλους. Ακόμα και σε άτομα που δεν γνωρίζουμε, και τα έχουμε απλά ως επαφές στα social media. Αλλά ο συγκεκριμένος τύπος μπορεί πραγματικά να φάει πολύ από τον χρόνο σου, αν του δώσεις περιθώριο. Σε προσέθεσε στις επαφές του αποκλειστικά επειδή θέλει την βοήθεια σου για ένα ή περισσότερα ζητήματα. Και παρόλο που δεν σε γνωρίζει προσωπικά, νιώθει…ιδιαίτερα άνετα να σου στέλνει συνεχώς μηνύματα για να ζητά την βοήθεια σου.

4# Ο άγνωστος Χ. Θα το δεις και αυτό. Προφίλ που θα σου στείλουν αίτημα σύνδεσης, αλλά πέρα από ένα ξερό όνομα δεν διαθέτουν… τίποτα άλλο. Ούτε κάποιο βιογραφικό αναρτημένο, ούτε φωτογραφία, ούτε άλλα στοιχεία επικοινωνίας. Αλλά αν κάποιος δεν δίνει αξία στο Linkedin προφίλ του γιατί να του δώσεις εσύ; Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα αυτά τα προφίλ μπορεί να είναι ψεύτικα. Δεν έχεις κανένα λόγο να τα έχεις στις επαφές σου, αφού πιθανότατα δεν θα σε βοηθήσουν σε κάτι, ούτε θα αναπτυχθεί κάποια ουσιαστική σχέση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 14 =