αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 συνήθειες που έχουν οι αγαπητοί leaders (και συνήθως… βλέπουμε τα αντίθετα)

Οι 4 συνήθειες που έχουν οι αγαπητοί leaders (και συνήθως… βλέπουμε τα αντίθετα)

Το να είσαι leader σε μια επιχείρηση ή έναν οποιονδήποτε Οργανισμό, σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Και σίγουρα είναι μια διαδικασία μάθησης που δεν σταματά ποτέ. Δεν είναι τυχαίο, ότι ακόμα και οι μεγαλύτεροι business leaders του κόσμου, όπως ο Mark Zuckerberg ή ο Elon Musk, μαθαίνουν συνεχώς νέα πράγματα. Μέσα από νέες εμπειρίες, τολμηρές επιλογές και λάθη.

Ίσως να μην υπάρχει μια «απόλυτη αλήθεια» για το πως πρέπει να ηγείσαι του εαυτού σου και των άλλων. Αυτό που μπορείς να κάνεις όμως, είναι να βελτιώνεσαι κάθε ημέρα που περνάει. Είναι επίσης σημαντικό, να είσαι ένας leader ο οποίος θα εμπνέει την ομάδα του. Το αμερικανικό inc.com, έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Σε αυτή θα δεις τις 4 συνήθειες που έχουν οι πιο αγαπητοί leaders.

1# Μακριά από την αλαζονεία: Για πολλούς η ταπεινότητα ίσως θεωρείτε μια αδυναμία. Αφού συνήθως θέλουν να βλέπουν έναν leader πιο δυναμικό. Κι όμως, οι ταπεινοί leaders είναι συνήθως πολύ αποτελεσματικοί, μπορούν να διαχειριστούν πιο ψύχραιμα τα πρόσωπα και τις καταστάσεις γύρω τους, και είναι πιο αγαπητοί.

2# «Απορροφούν» την σοφία των άλλων: Οι έξυπνοι ηγέτες επεκτείνουν τις γνώσεις τους. Αναγνωρίζουν ότι δεν θα ξέρουν όλα, και «απορροφούν» την σοφία των άλλων. Μην ξεχνάς την φράση: «Αν είσαι το πιο έξυπνο άτομο στο δωμάτιο, βρίσκεστε σε λάθος δωμάτιο». Αναζήτησε επαφές και συναντήσεις με ανθρώπους που είναι πιο έξυπνοι ή πιο καλοί σε ένα πεδίο από εσένα.

3# Υπομονή: Οι καλοί leaders έχουν και υπομονή. Εργάζονται μέχρι να φτάσουν στον μεγάλο στόχο τους, ακόμα κι αν χρειαστεί χρόνος. Στη συνέχεια, όταν τα καταφέρουν, είναι πολύ χαρούμενοι με το αποτέλεσμα. Επίσης, οι άνθρωποι που έχουν υπομονή, διαθέτουν μερικά ακόμα στοιχεία: έχουν αυτοέλεγχο, ενώ η συμπεριφορά τους είναι σταθερή, ορθολογική και διαχειρίσιμη.

4# Αυτογνωσία: Οι καλύτεροι ηγέτες έχουν αυτογνωσία. Εξετάζουν ολόκληρη την εικόνα και τις δύο πλευρές ενός ζητήματος, πριν λάβουν μια απόφαση. Δεν διστάζουν να πάρουν την ευθύνη αν κάτι πάει στραβά. Είναι δίκαιοι, και η αυτογνωσία τους κάνει πιο αγαπητούς προς τους άλλους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 3 =