αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 οικονομικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν λανσάρεις ένα business project

Οι 4 οικονομικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν λανσάρεις ένα business project

Ωραία, βρήκες την «τέλεια ιδέα», έφτιαξες ένα πρώτο πλάνο, βρήκες μερικούς συνεργάτες και είσαι έτοιμος να λανσάρεις το business project σου γεμάτος ενθουσιασμό. Ενώ όλα αυτά είναι πολύ θετικά, θα πρέπει να ξέρεις ότι το επιχειρηματικό μονοπάτι δεν είναι καθόλου εύκολο. Δεν είναι τυχαίο ότι περίπου 8 στις 10 startups τερματίζουν την λειτουργία τους πολύ σύντομα.

Αυτό δημιουργεί μεγάλη αβεβαιότητα και μπορεί να σε κάνει να αναρωτηθείς εάν η έναρξη μιας επιχείρησης είναι ή όχι καλή ιδέα. Ενώ τίποτα δεν είναι 100% σίγουρο σε αυτή τη ζωή, υπάρχουν 4 οικονομικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνει κάθε επιχειρηματίας πριν ξεκινήσει μια επιχείρηση. Εσύ έχεις τις απαντήσεις;

1# Ποιο είναι το κόστος της επιχείρησής μου; Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες δαπανών για μια νέα επιχείρηση: Το αρχικό κόστος εκκίνησης και τα τρέχοντα γενικά έξοδα. Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με την εκτίμηση του κόστους εκκίνησης. Θα πρέπει να σκεφτείτε τα απαραίτητα πράγματα που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας και τι θα χρειαστείτε για να φτάσετε στο σημείο να κερδίζετε έσοδα. Στη συνέχεια, θα πρέπει να σκεφτείτε τι θα πρέπει να πληρώσετε για να «τρέχετε» την επιχείρησή σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει γενικά έξοδα όπως ενοίκιο, συνδρομή ίντερνετ, τηλέφωνα, μισθούς και τυχόν άλλα έξοδα που θα έχετε τακτικά. Είναι ζωτικής σημασίας να είστε όσο το δυνατόν ακριβέστεροι με αυτό το εκτιμώμενο κόστος. Αφιερώστε χρόνο για να κάνετε κάποια έρευνα και μην κάνετε υποθέσεις. Ναι, και εδώ στο It’s Possible έχουμε πει πολλές φορές ότι στην εποχή μας μπορείς να ξεκινήσεις ένα business project ακόμα και από το δωμάτιο του σπιτιού σου. Αλλά δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Αν θες να ξεκινήσεις ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων, αυτό… δεν μπορεί να γίνει από το δωμάτιο σου.

2# Τι ροή εσόδων θα έχω; Τώρα που αξιολογήσατε τα έξοδά σας, θα πρέπει να εξετάσετε τα πιθανά έσοδα σας. Αυτά είναι τα χρήματα που θα έρθουν στην επιχείρησή σας σε εβδομαδιαία, μηνιαία ή τριμηνιαία βάση. Είναι μάλιστα καλύτερο να υπολογίσεις με βάση το «χειρότερο σενάριο», για να είσαι πιο ασφαλής. Παρόλο που μπορεί να είστε γεμάτοι ενθουσιασμό και να υποθέτετε ότι η επιχείρησή σας θα απογειωθεί σαν πύραυλος, είναι καλύτερα να σκεφτείτε πώς θα πάει με αργή ανάπτυξη. Αυτό θα σας επιτρέψει να κάνετε πιο συντηρητικούς υπολογισμούς και να έχετε μια ωραία έκπληξη όταν η επιχείρησή σας αρχίσει να αναπτύσσεται πραγματικά.

3# Που θα βρω χρηματοδότηση; Είναι καλή ιδέα να συγκεντρώσετε πριν το λανσάρισμα τα απαραίτητα χρηματικά κεφάλαια που θα σας επιτρέψουν να τρέξετε το project σας για 6+ μήνες. Μπορείς επίσης να έχεις μια παράλληλη δουλειά, μέχρι το νέο project σου να ξεκινήσει να φέρνει έσοδα. Υπάρχει και η επιλογή των φίλων και συγγενών, που ίσως μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά. Ενώ πάντα υπάρχει και η επιλογή να βγεις στην αγορά και να αναζητήσεις επενδυτές. Σε πολλές περιπτώσεις, οι επιχειρηματίες δημιουργούν έναν συνδυασμό αυτών των επιλογών για να ξεκινήσουν τις επιχειρήσεις τους.

4# Που θέλω να βρίσκομαι σε 5 ή 10 χρόνια; Μπορεί να έχετε μεγάλα σχέδια για τη νέα σας επιχείρηση, αλλά είναι σημαντικό να εξετάσετε αυτήν την ερώτηση στο πλαίσιο των οικονομικών σας. Αναπτύξτε ένα προσωπικό σχέδιο για το πού θα θέλατε να είστε οικονομικά σε πέντε χρόνια και τι θα θέλατε να επιτύχετε σε 10. Είναι επίσης χρήσιμο να βάλεις και μικρότερους οικονομικούς στόχους που θες να πετύχεις, μέχρι να φτάσεις στον μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτήν την προσέγγιση και για τους επιχειρηματικούς σας στόχους. Εξετάστε πώς θα θέλατε να είναι η επιχείρησή σας σε πέντε χρόνια και ποιες προβλέψεις εσόδων περιλαμβάνει το πλάνο σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 5 =