αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 λόγοι που μπορούν να σε οδηγήσουν στο να γίνεις Workaholic. Και γιατί η σκληρή δουλειά… δεν οδηγεί απαραίτητα στην επιτυχία

Οι 4 λόγοι που μπορούν να σε οδηγήσουν στο να γίνεις Workaholic. Και γιατί η σκληρή δουλειά… δεν οδηγεί απαραίτητα στην επιτυχία

Αν βγούμε στον δρόμο και ρωτήσουμε 100 τυχαία άτομα, για το αν γνωρίζουν κάποιο άνθρωπο που είναι Workaholic, είναι σχεδόν σίγουρο ότι η συντριπτική πλειοψηφία θα ξέρει κάποιον. Ένας συνάδελφο, φίλο ή συγγενή. Πολλοί από τους ερωτηθέντες ίσως είναι και οι ίδιοι Woraholics. Δηλαδή, στην κατηγορία των ανθρώπων που εργάζονται… σχεδόν όλη ημέρα. Ακόμα και όταν είναι «εκτός δουλειάς» θα βρουν κάτι για να ασχοληθούν με αυτή.

Όμως τελικά, ποιες είναι οι αιτίες που μπορούν να σε κάνουν Workaholic; Το αμερικανικό Fast Company, σημειώνει ότι υπάρχουν 5 βασικές «πηγές».

  • Motivational: Οι Workaholics είναι διαφορετικοί από τους άλλους εργαζομένους. Συνήθως δεν απολαμβάνουν καν την δουλειά τους. Δουλεύουν απλά γιατί… θεωρούν ότι πρέπει να δουλεύουν.
  • Cognitive: Δυσκολία στην απεμπλοκή από τη δουλειά. Όπως λέγαμε πριν, κάποιοι εργάζονται ακόμα και όταν θα έπρεπε να κάνουν άλλες δραστηριότητες, μέσα στον ελεύθερο χρόνο σου.
  • Emotional: Αρνητικά συναισθήματα όπως άγχος και ενοχή, όταν δεν εργάζεσαι. Είναι και αυτή μια αιτία της εργασιομανίας.
  • Behavioral: Κακή οργάνωση. Η οποία οδηγεί στο να εργάζεσαι πέρα από τα λογικά όρια.

Όμως, ποιο είναι το αποτέλεσμα σε όλα αυτά; Η υπερβολική δουλειά οδηγεί στην επιτυχία; Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει το Fast Company, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Έχει αποδειχτεί, ότι αυτοί που είναι Workaholics και παίρνουν ατελείωτες ώρες στην δουλειά, δεν φτάνουν απαραίτητα στην επιτυχία. Από την άλλη, είναι σίγουρο ότι θα έχουν άλλες αρνητικές επιπτώσεις όπως κακή υγεία (π.χ αυξημένο στρες και burnout) και προσωπική ζωή με προβλήματα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − seven =