αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 λόγοι για τους οποίους πρέπει να σκέφτεσαι σαν μυρμήγκι. Αν θες να φτάσεις στην «εκτόξευση»

Οι 4 λόγοι για τους οποίους πρέπει να σκέφτεσαι σαν μυρμήγκι. Αν θες να φτάσεις στην «εκτόξευση»

Πότε ήταν η τελευταία φορά που είδατε τα μυρμήγκια να φτάνουν σε ένα εμπόδιο, να σταματήσουν, και με τα κεφάλια κάτω να επιστρέφουν στην μυρμηγκοφωλιά για να χαλαρώσουν; Ποτέ.

Και εδώ είναι μια ακόμα ερώτηση: Πόσα εφόδια θα μαζέψει ένα μυρμήγκι το καλοκαίρι, για να βγάλει τον χειμώνα; Όλα όσα μπορεί.

Το αμερικανικό jimrohn.com έφτιαξε ένα ενδιαφέρον άρθρο και παραθέτει τους 4 λόγους για τους οποίους πρέπει να σκέφτεσαι σαν μυρμήγκι. Μια φιλοσοφία που μπορεί να σε οδηγήσει στην δική σου «εκτόξευση».

1# Τα μυρμήγκια δεν παραιτούνται ποτέ. Εάν τα μυρμήγκια κατευθύνονται κάπου και προσπαθήσετε να τα σταματήσετε, θα ψάξουν για έναν άλλο δρόμο. Θα σκαρφαλώσουν, θα σκάψουν ή θα περάσουν από δίπλα. Συνεχίζουν πάντα να ψάχνουν έναν άλλο τρόπο. Αυτή είναι μια ωραία φιλοσοφία: Μην σταματήσετε ποτέ να ψάχνετε έναν τρόπο για να φτάσετε εκεί που πρέπει να πάτε.

2# Σκέφτονται τον χειμώνα όλο το καλοκαίρι. Πότε μαζεύουν φαγητό τα μυρμήγκια; Μέσα στο καλοκαίρι. Γιατί ξέρουν πως έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας. Μια αρχαία συμβουλή λέει: “Μην χτίσεις το σπίτι σου πάνω στην άμμο το καλοκαίρι.” Γιατί χρειαζόμαστε αυτήν τη συμβουλή; Επειδή είναι σημαντικό να είσαι ρεαλιστής. Το καλοκαίρι πρέπει να σκέφτεσαι την καταιγίδα που έρχεται. Σκέψου μπροστά.

3# Σκέφτονται το καλοκαίρι όλο τον χειμώνα. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα μυρμήγκια θυμούνται πάντα: «Αυτό δεν θα διαρκέσει πολύ. σύντομα θα φύγουμε από εδώ». Και την πρώτη ζεστή μέρα, τα μυρμήγκια βγαίνουν έξω. Αν γίνει ξανά κρύο, θα μπουν πίσω, αλλά θα βγουν πάλι την πρώτη ζεστή μέρα. Δεν μπορούν να περιμένουν περισσότερο. Είναι έτοιμα να αρπάξουν την πρώτη ευκαιρία.

4# Η τακτική «όλα όσα μπορούμε». Το λέγαμε και πριν. Τα μυρμήγκια μαζεύουν όλα όσα περισσότερα μπορούν. Δεν υπάρχει ταβάνι. Δεν μαζεύουν ένα συγκεκριμένο όγκο τροφής και στη συνέχεια επιστρέφουν στην τρύπα για να… ξαπλώσουν. Προσπαθούν να φτάσουν πάντα στο υψηλότερο επίπεδο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 13 =