αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 λόγοι για τους οποίους οι άλλοι σε «χτυπούν» όταν είσαι πετυχημένος

Οι 4 λόγοι για τους οποίους οι άλλοι σε «χτυπούν» όταν είσαι πετυχημένος

Ακολούθησες το μονοπάτι που ήθελες, δούλεψες σκληρά, και τελικά έγινε αυτό που περίμενες καρτερικά: Άρχισαν να έρχονται τα πρώτα μεγάλα θετικά αποτελέσματα. Είναι μια στιγμή χαράς και ικανοποίησης. Αφού επιτέλους βλέπεις τους κόπους σου να ανταμείβονται. Η επιτυχία έχει γλυκιά γεύση.

Αλλά μέσα σε αυτό το γιορτινό σκηνικό, ίσως θα παρατήρησες και κάτι ακόμα: Ξαφνικά πολλοί από τους ανθρώπους που σε γνωρίζουν (ή δεν σε γνωρίζουν) αρχίζουν να σε «χτυπούν», να σου κάνουν κριτική και να σε σχολιάζουν αρνητικά. Σαν να τους έχεις κάνει κάτι κακό. Είναι δεδομένο ότι δεν θα χαρούν με την χαρά σου. Και αυτό είναι ένα φαινόμενο που το βλέπουμε έντονα και στην Ελλάδα. Αλλά γιατί οι άλλοι σε «χτυπούν» όταν είσαι πετυχημένος; Εδώ είναι 4 βασικοί λόγοι.

1# Νιώθουν ανεπαρκείς: Οι άνθρωποι συνήθως κοιτάζουν την πορεία των άλλων, για να έχουν ένα μέτρο σύγκρισης. Όταν εσύ ανεβάζεις πολύ ψηλά τον πήχη, τους κάνεις να φαίνονται ανεπαρκείς. Αρχίζουν να αναρωτιούνται για το αν οι ίδιοι είναι αρκετά καλοί ή όχι. Και αυτό δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα. Και αυτά μεγαλώνουν όσο ανοίγεις την «ψαλίδα» και τους αφήνεις πίσω.

2# Έχουν κακό παρελθόν: Ένας ακόμα λόγος ζήλιας, είναι το γεγονός ότι οι ίδιοι προσπάθησαν στο παρελθόν να πετύχουν κάτι ανάλογο με εσένα. Αλλά απέτυχαν. Τώρα που σε βλέπουν να πετυχαίνεις, είναι λογικό να νιώθουν μια ζήλια, επειδή οι ίδιοι κάποτε δεν τα είχαν καταφέρει.

3# Θυμώνουν με τον εαυτό τους: Υπάρχουν και αυτοί που θα αναγνωρίσουν την αξία σου. Θα καταλάβουν ότι η επιτυχία σου ήρθε με θυσίες. Αλλά κάπου εκεί θα θυμώσουν με τον εαυτό τους, για τις λάθος επιλογές που έκαναν οι ίδιοι. Θυμώνουν επειδή δεν είχαν το θάρρος να κάνουν μερικές τολμηρές επιλογές, και να βρεθούν ίσως εκεί που είσαι τώρα εσύ.

4# Σπας τους κανόνες: Οι άνθρωποι έχουν μάθει να ζουν και να κινούνται επαγγελματικά με βάση κάποιους παραδοσιακούς κανόνες. Αν εσύ βρεθείς ξαφνικά στο προσκήνιο και σπάσεις αυτούς τους κανόνες, μπορεί να αντλήσεις αρνητικά συναισθήματα με κάποιους. Οι οποίοι θα πουν «μα δεν γίνεται αυτό που κάνει».

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =