αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, πριν παραιτηθείς από τη δουλειά σου για να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση

Οι 4 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, πριν παραιτηθείς από τη δουλειά σου για να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση

Όλα μοιάζουν έτοιμα. Έχεις βρει την «τέλεια ιδέα», το ηθικό σου είναι στα ύψη και είσαι έτοιμος να παραιτηθείς από τη δουλειά σου για να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση. Εντάξει, αυτό είναι σίγουρα θετικό. Το γεγονός, δηλαδή, ότι είσαι έτοιμος να κάνεις την τολμηρή επιλογή.

Ωστόσο, πριν λάβεις την οριστική απόφαση να παραιτηθείς από την καθημερινή δουλειά σου, με τον σίγουρο μισθό και τα ωράρια, θα πρέπει να σκεφτείς κάποια πράγματα. Έτσι ώστε να είσαι ακόμα πιο έτοιμος, όταν κάνεις το μεγάλο βήμα και ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση. Παρακάτω, ακολουθούν τα 4 βασικά πράγματα που πρέπει να σκεφτείς.

1- Κάνε την έρευνα σου: Είναι καλύτερο, πριν παραιτηθείς από τη δουλειά σου να γνωρίζεις όλα τα δεδομένα που σε ενδιαφέρουν, γύρω από το νέο project σου. Τι σημαίνει αυτό; Μάθε τα πάντα για το δημιούργημα σου. Μάθε για το κοινό σου. Μάθε για τους ανταγωνιστές. Μάθε για τα μάρκετινγκ κανάλια που πρέπει να ακολουθήσεις.

2- Business Plan: Αφού κάνεις την έρευνα σου, πρέπει να την μεταφέρεις στο χαρτί. Φτιάξε ένα business plan με την επιχειρηματική πορεία που θέλεις να ακολουθήσεις. Είναι αυτό που θα δείξεις σε υποψήφιους επενδυτές ή συνεργάτες.

3- Ξεκαθάρισε τις πηγές χρηματοδότησης: Είναι σχεδόν σίγουρο, ότι στην αρχή δεν θα έχεις έσοδα από την startup σου. Άρα πρέπει να ξεκαθαρίσεις από που θα βρεις χρήματα για να ξεκινήσει και να κάνει να πρώτα της βήματα η επιχείρηση. Συνήθως, οι startuppers έχουν 3 βασικούς δρόμους, σε αυτό το κομμάτι: Ένας (ή περισσότεροι) επενδυτές, προσωπικές οικονομίες ή κάποιο βραβείο που συνεπάγεται χρήματα.

4- Και μια σκέψη: Το νέο σου βήμα, πιθανότατα θα είναι πιο challenging από όσο νομίζεις. Θα χρειαστεί να δουλέψεις πολύ, να αφοσιωθείς πλήρως σε αυτό και να έχεις υπομονή μέχρι να έρθουν τα πρώτα έσοδα. Είσαι έτοιμος; Αν ναι, ξεκίνα!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five − four =