αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, για να προετοιμάσεις την μικρή επιχείρηση σου για το 2018

Οι 4 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, για να προετοιμάσεις την μικρή επιχείρηση σου για το 2018

Η νέα χρονιά έχεις μόλις ξεκινήσει, και είναι μια καλή στιγμή για να κάνεις τα σχέδια σου. Και τα επιχειρηματικά σχέδια. Αν έχεις μια μικρή επιχείρηση, πρέπει να οργανωθείς κατάλληλα. Φυσικά, κάθε project είναι διαφορετικό. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες κινήσεις που είναι χρήσιμες για όλους. Κάποιες από αυτές μπορεί να μοιάζουν αυτονόητες, αλλά είναι αλήθεια ότι πολλοί ιδρυτές τις παραβλέπουν.

Το Entrepreneur.com, παραθέτει 4 συγκεκριμένες κινήσεις. Έτσι ώστε να βάλεις την επιχείρηση σου στον σωστό δρόμο το 2018. Δες τες παρακάτω.

1- Οργάνωσε τα λογιστικά βιβλία σου: Είναι βασικό για να παραμείνει οικονομικά υγιής μια επιχείρηση. Δες τις πρόκειται να… αντιμετωπίσεις την χρονιά που έγινε, και κάνε το πλάνο σου. Ίσως είναι καλό να ρωτήσεις και τον λογιστή σου περισσότερες λεπτομέρειες. Αν και στην Ελλάδα, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τους φόρους που θα υπάρξουν μέσα σε ένα έτος.

2- Συζήτα με την ομάδα σου: Η ομάδα, ειδικά στην μικρές επιχειρήσεις, κάνει την διαφορά. Πολλές φορές, οι ιδρυτές το ξεχνούν. Μην το αμελήσεις. Κάνε συζητήσεις με τα μέλη της ομάδα σου και λάβε χρήσιμο feedback, αναφορικά με τη λειτουργία της εταιρίας.

3- Προετοιμάσου για ανάπτυξη: Η ανάπτυξη είναι το βασικό ζητούμενο για μια μικρή επιχείρηση (οκ, και για όλες τις επιχειρήσεις). Άρα πρέπει να προετοιμαστείς για την πολυπόθητη ανάπτυξη. Δες σε ποια σημεία υστερεί η εταιρία σου και που πηγαίνει καλά. Στη συνέχεια κάνε τις κατάλληλες κινήσεις και επενδύσεις.

4- Αναβάθμισε την τεχνολογία σου: Ναι, ειδικά στις καινοτόμες επιχειρήσεις, η τεχνολογία παίζει ρόλο. Κάνε μια καταγραφή και αναβάθμισε οτιδήποτε «παλιό» έχεις. Επίσης, ξεκίνα να χρησιμοποιείς πλατφόρμες που θα σε βοηθήσουν, όπως τα Dropbox και Slack.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − twelve =