αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 κινήσεις που μπορείς να κάνεις το καλοκαίρι για να απογειώσεις την καριέρα σου

Οι 4 κινήσεις που μπορείς να κάνεις το καλοκαίρι για να απογειώσεις την καριέρα σου

Το καλοκαίρι είναι μπροστά. Ένα διαφορετικό καλοκαίρι, μετά από ένα lockdown αρκετών μηνών. Και με συγκεκριμένους κανόνες.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Ναι, το καλοκαίρι είναι μια περίοδος όπου μπορείς να κάνεις τις διακοπές σου και να ξεκουραστείς. Αλλά μην ξοδέψεις όλο τον χρόνο μόνο για αυτό. Το καλοκαίρι είναι επίσης μια περίοδος κατά την οποία μπορείς να προετοιμαστείς για την νέα σεζόν που έρχεται αμέσως μετά.

Ναι, θα πας και στην παραλία. Ωστόσο μπορείς να αξιοποιήσεις ένα κομμάτι του καλοκαιριού, για να πας ένα βήμα πιο μπροστά τα επαγγελματικά σου. Παρακάτω λοιπόν σου παραθέτουμε 4 συγκεκριμένες κινήσεις που μπορείς να κάνεις, και θα δεις άμεσα αποτελέσματα.

1# Γίνε μάστερ σε μια νέα δεξιότητα: Είτε μάθεις μια νέα γλώσσα, είτε μάθεις να γράφεις κώδικα, είτε μοντάζ, είναι σίγουρο ότι θα σε ωφελήσει να μάθεις ένα ή περισσότερα νέα skills μέσα στο καλοκαίρι. Και να τα χρησιμοποιήσεις άμεσα την νέα σεζόν. Δες ποια είναι τα skills και οι γνώσις που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν στο επαγγελματικό πεδίο σου ή στα νέα σχέδια που έχεις για την επόμενη σεζόν. Και κάνε τις κινήσεις σου. Μη ξεχνάς ότι πλέον υπάρχουν και πολλά online μαθήματα που μπορούν να σε βοηθήσουν. Και μπορείς να τα παρακολουθήσεις από το laptop σου, από οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι.

2# Οργανώσου: Είπαμε παραπάνω για στόχους. Ναι, το καλοκαίρι που όλα είναι πιο χαλαρά, είναι μια καλή στιγμή για να οργανωθείς και να θέσεις τους στόχους της νέας σεζόν. Μπορείς να το πας και ένα βήμα πιο κάτω, και να προσπαθήσεις να «χτίσεις» το πρόγραμμα σου πιο συγκεκριμένα. Αν σκέφτεσαι για παράδειγμα να ξεκινήσεις ένα νέο δικό σου project, σκέψου πως αυτό θα μπορούσε να χωρέσει μέσα στην εργάσιμη εβδομάδα σου.

3# Networking: Το έχουμε ξανά πει. Το networking κάνει την διαφορά. Αυτό το καλοκαίρι μην πας μόνιμα… σε κάποια παραλία. Επίσης μην μείνεις απομονωμένος σε ένα δωμάτιο να βλέπεις Netflix. Το καλοκαίρι είναι μια καλή περίοδος για να κάνεις νέες επαφές, αφού όλοι έχουν περισσότερο χρόνο για συζητήσεις και συναντήσεις. Ψάξε και βρες που μαζεύονται οι άνθρωποι που πιθανόν σε ενδιαφέρουν. Υπάρχουν πάντα και οι online τρόποι διαθέσιμοι. Ανέπτυξε το δίκτυο σου μέσα στο καλοκαίρι, για να ανοιχτούν οι όποιες ευκαιρίες στη συνέχεια.

4# Ξεκίνα να προετοιμάζεις το δικό σου project. Οι λίγο παλαιότεροι θα θυμούνται ότι το It’s Possible βγήκε στον «αέρα» στις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2016. Ωστόσο, όλη η προετοιμασία είχε γίνει το καλοκαίρι που είχε προηγηθεί. Αν θες να ξεκινήσεις ένα δικό σου project, ξεκίνα να το προετοιμάζεις μέσα στο καλοκαίρι. Βρες τους ανθρώπους με τους οποίους θα συνεργαστείς, κάνε το πλάνο σου σε πιο ήρεμους ρυθμούς, και το φθινόπωρο θα είσαι έτοιμος για την μεγάλη «πρεμιέρα». Την στιγμή που οι άλλοι θα μαζεύονται μετά από τις διακοπές και θα προσπαθούν να οργανωθούν, εσύ θα είσαι ήδη ένα βήμα πιο μπροστά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

six − 4 =