αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 κινήσεις με τις οποίες οι πετυχημένοι άνθρωποι ξεπερνούν τους μεγαλύτερους φόβους

Οι 4 κινήσεις με τις οποίες οι πετυχημένοι άνθρωποι ξεπερνούν τους μεγαλύτερους φόβους

Ο φόβος της αποτυχίας είναι ένα μεγάλο εμπόδιο στον δρόμο προς την επιτυχία. Όπως λέει ο συγγραφέας Suzy Kassem, «Ο φόβος σκοτώνει περισσότερα όνειρα από ότι η ίδια η αποτυχία». Ο φόβος μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να χάσουν ευκαιρίες που θα τους επιτρέψουν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Και μάντεψε: Ακόμα και οι πετυχημένοι άνθρωποι του κόσμου νιώθουν φόβο. Ωστόσο η «δίψα» τους για να φτάσουν στον μεγάλο στόχο τους, υπερκαλύπτει τον όποιο φόβο. Το Forbes παραθέτει σε ένα άρθρο του τις 4 κινήσεις με τις οποίες οι πετυχημένοι άνθρωποι ξεπερνούν τους μεγαλύτερους φόβους. Και μπορείς να κάνεις το ίδιο.

1# Προσδιόρισε τι θέλεις. Μερικές φορές, ο φόβος μπορεί να εξουδετερώσει την ικανότητά σας να βλέπετε καθαρά τον στόχο σας. Χάνετε το όραμα σας. Σκεφτείτε τι είναι αυτό που θέλετε. Όταν φοβάστε, εστιάστε στον τελικό σας στόχο. Όταν μπορείτε να δείτε καθαρά τον στόχο σας, είστε σε καλύτερη θέση για να τον επιτύχετε. Μην αφήσετε τον φόβο να θολώσει το όραμά σας.

2# Συνειδητοποίησε τι σε εμποδίζει να φτάσεις σε αυτό που θέλεις. Ωραία, αφού προσδιορίσεις τον στόχο σου, δες τι είναι αυτό που σε φοβίζει. Φοβάσαι την κριτική; Φοβάσαι την αποτυχία; Φοβάσαι τον ανταγωνισμό; Δες τι είναι αυτό που σε εμποδίζει. Μόνο αν δεις ξεκάθαρα το εμπόδιο θα μπορέσεις να το ξεπεράσεις.

3# Διαχειρίσου την δυσφορία. « Μην αφήσετε τον φόβο να σας αποδυναμώσει. Μην ντρέπεστε να φοβάστε. Βρείτε δύναμη στον φόβο σας. Είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσετε τις δυνατότητές σας. Ο φόβος σας είναι η δύναμή σας», λέει η Oprah Winfrey. Δεν είναι κακό να φοβάσαι. Αρκεί να μην αναλώνεσαι εκεί. Στρέψε όλη την ενέργεια σου στο αποτέλεσμα που μπορείς να πετύχεις αν ξεπεράσεις τον φόβο σου.

4# Ξεκίνα να νιώθεις άνετα με… το άβολο. Δεν έχουν άδικο αυτοί που λένε ότι η επιτυχία βρίσκεται έξω από τη «ζώνη άνεσης» μας. Είναι λογικό να αισθάνεσαι άβολα όταν βγαίνεις έξω από τη «ζώνη άνεσης» σου. Αλλά αυτό ακριβώς δείχνει ότι προχωράς και δεν μένεις στάσιμος. Κάνε μικρά βήματα προς τον στόχο σου. Και ξεκίνα να συνηθίζεις ότι… θα νιώθεις άβολα σε αρκετές στιγμές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 5 =