αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 κινήσεις για να ξεκινήσεις το δικό σου blog και να βγάλεις χρήματα από αυτό | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Οι 4 κινήσεις για να ξεκινήσεις το δικό σου blog και να βγάλεις χρήματα από αυτό | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

Πλέον υπάρχουν τα τεχνολογικά εργαλεία για να το κάνεις: Μπορείς να ξεκινήσεις το δικό σου blog ή website από το δωμάτιο του σπιτιού σου, να αναπτύξεις το δικό σου κοινό και να φτάσεις στο σημείο να βγάζεις χρήματα από το δημιούργημα σου. Φυσικά όλη αυτή η διαδικασία μόνο εύκολη δεν είναι. Πολλοί ξεκινούν, λίγοι καταφέρνουν να το φτάσουν σε επαγγελματικό επίπεδο.

Τώρα όμως θα δούμε τις βασικές κινήσεις που πρέπει να κάνεις, έτσι ώστε να καταφέρεις να βγάλεις χρήματα από το blog σου. Μπορείς να ξεκινήσεις σήμερα.

1# Χτίσε το κοινό σου. Είναι η No1 κίνηση. Αν φτιάξεις ένα μεγάλο κοινό, όλα θα είναι διαφορετικά στην συνέχεια. Και πιθανότατα θα υπάρξουν εταιρίες ή Οργανισμοί που θα θέλουν να προβληθούν στο κοινό σου. Για αρχή φτιάξε Σελίδες στα μεγαλύτερα social media, και ξεκίνα να αναπτύσσεις εκεί το κοινό σου. Είναι οι χρήστες στους οποίους θα ποστάρεις το περιεχόμενο σου λίγο αργότερα. Φυσικά για να αναπτύξεις γρήγορα αυτές τις social σελίδες ίσως θα χρειαστεί να «ρίξεις» μερικά χρήματα. Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι για να χτίσεις ένα κοινό από το μηδέν, χρειάζεται (σχεδόν) καθημερινή ενασχόληση.

2# Google Ads. Ένας από τους τρόπους που μπορεί να έχει έσοδα ένα blog ή site. Κάνεις μια ηλεκτρονική αίτηση στην Google, παραχωρείς τους χώρους που θέλεις πάνω στο blog σου, και σε αυτούς τους χώρους αρχίζουν να εμφανίζονται διαφημιστικά banners της Google, τα οποία προβάλουν διάφορους διαφημιζόμενους. Τα έσοδα που θα έχεις σε αυτή την περίπτωση, πάνε ανάλογα με την επισκεψιμότητα που έχει το blog σου. Και υπάρχει μια στάνταρ ημερομηνία κάθε μήνα, κατά την οποία η Google κάνει τις πληρωμές, μέσω τραπεζικού λογαριασμού. Είναι αλήθεια βέβαια, ότι τα Google Ads από μόνα τους συνήθως δεν αρκούν… για να σε κάνουν πλούσιο.

3# Deals με διαφημιζόμενους για banners. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να έχεις μεγαλύτερα έσοδα. Τα δεδομένα απλά: Κλείνεις συνεργασίες με αυτούς που θέλουν να διαφημιστούν στο blog σου π.χ. για 1 μήνα, συμφωνείτε το χρηματικό ποσό και στην συνέχεια γίνεται η διαφημιστική προβολή μέσω banners. Εδώ κλείνεις τα deals απευθείας με τους διαφημιζόμενους.

4# Sponsored περιεχόμενο. Μια επιλογή που «παίζει» πολύ στην αγορά (αν και εδώ στο It’s Possible έχουμε επιλέξει να διαφοροποιηθούμε σε αυτό). Τι κάνεις: Έρχεσαι σε συμφωνία με έναν διαφημιζόμενο, ο οποίος σε πληρώνει για να δημοσιεύσεις περιεχόμενο (π.χ. ένα άρθρο ή μια συνέντευξη) στο blog σου. Φυσικά εδώ τους «κανόνες» τους ορίζει κυρίως ο διαφημιζόμενος ο οποίος είναι πιθανό να ζητήσει να ελέγξει το sponsored άρθρο πριν αυτό δημοσιευτεί. Το περιεχόμενο του άρθρου είναι φυσικά σχετικό με τον ίδιο. Μπορεί να προβάλει μια εταιρία του ή μια υπηρεσία του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 2 =