αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 επιλογές που έχεις, μετά από μια αποτυχία (και σίγουρα δεν πρέπει να τα παρατήσεις)

Οι 4 επιλογές που έχεις, μετά από μια αποτυχία (και σίγουρα δεν πρέπει να τα παρατήσεις)

Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες στον κόσμο, έχουν βιώσει σημαντικές αποτυχίες, πριν φτάσουν στην εκτόξευση. Όμως δεν τα παράτησαν, πήραν τα χρήσιμα μαθήματα και έφτασαν στον μεγάλο στόχο του.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Jack Ma. Σήμερα είναι ιδρυτής της Alibaba και πολύ πλούσιος. Ωστόσο, πριν έρθει η επιτυχία, ο ίδιος ήρθε αντιμέτωπος με πολλές απορρίψεις. Απέτυχε στα τεστ στο σχολείο, σε αρκετές βαθμίδες. Το απέρριψαν από το Χάρβαρντ 10 φορές. Τον απέρριψαν από 30 δουλειές. Πήγε να ενταχθεί στην αστυνομία και του είπαν «δεν είσαι αρκετά καλός».

«Όταν τα KFC ήρθαν στην πόλη μου στην Κίνα, 24 άνθρωποι πήγαν να πιάσουν δουλειά εκεί. Οι 23 τα κατάφεραν. Ήμουν ο μοναδικός που απορρίφθηκε», έχει πει ο Jack Ma.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο που έχουν απορριφθεί 30 φορές» τονίζει και συμπληρώνει: «Δεν πρέπει να παραιτούμαστε».

Αλλά πρακτικά, τι επιλογές έχεις, όταν προκύψει μια αποτυχία στην διαδρομή σου. Σίγουρα δεν πρέπει να τα παρατήσεις. Το It’s Possible παραθέτει 4 επιλογές που μπορείς να κάνεις, και να συνεχίσεις να βαδίζεις μέχρι τον μεγάλο στόχο σου.

1# Μην πανικοβάλλεσαι και μην το παίρνεις προσωπικά. Αποτυχίες συμβαίνουν σε όλους. Ειδικά σε όσους κάνουν τολμηρές και καινοτόμες επιλογές.

2# Δες τα λάθη. Πάρε τα χρήσιμα μαθήματα και σκέψου τι θα μπορούσες να βελτιώσεις την επόμενη φορά.

3# Ψάξε για νέα μονοπάτια. Τι μπορείς να κάνεις διαφορετικά έτσι ώστε να φτάσεις στον στόχο σου;

4# Μην τα παρατάς. Συνέχισε να προσπαθείς μέχρι να φτάσεις στην επιτυχία. Άλλωστε, αν έρθει η επιτυχία, μάλλον κανείς δεν θα θυμάται τις αποτυχίες σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 17 =