αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι 3+1 συμβουλές για να ξεχωρίσεις στο Linkedin αν είσαι φοιτητής

Οι 3+1 συμβουλές για να ξεχωρίσεις στο Linkedin αν είσαι φοιτητής

Το έχουμε ξανά πει: Το Linkedin είναι το μεγαλύτερο επαγγελματικό δίκτυο στην εποχή μας. Και πρέπει να έχεις προφίλ εκεί- ανεξάρτητα από το αν ψάχνεις τώρα δουλειά. Εκεί θα κάνεις νέες επαφές, και θα χτίσεις την επαγγελματική σου εικόνα.

Γράφει ο Γιάννης Μπελεγρίνης

Ταυτόχρονα όμως, στο Linkedin υπάρχει και μεγάλος ανταγωνισμός. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα αν είσαι φοιτητής, με μηδαμινή επαγγελματική εμπειρία. Πάμε να δούμε τώρα 4+1 συμβουλές που μπορείς να εφαρμόσεις σε αυτή την περίπτωση.

1# Δείξε την δουλειά σου. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψεις… το νέο Facebook. Ούτε να βρεις δουλειά σε έναν κολοσσό. Μπορείς να «διαφημίσεις» τον εαυτό σου με μικρότερα επαγγελματικά επιτεύγματα. Ένα σεμινάριο, μια φοιτητική εργασία ή ένα δικό σου project μπορούν να σε βοηθήσουν. «Ανέβασε τα» στο Linkedin.

2# H λεζάντα. Το τι θα γράψεις ως τίτλο κάτω από το όνομα σου, παίζει ρόλο. Για αυτό κράτα την λεζάντα σου μικρή, αλλά έξυπνη και χωρίς κλισέ όρους.

3# Νέες επαφές. Χτίσε το δίκτυο σου. Μην περιμένεις να συνδεθούν οι άλλοι μαζί σου. Κάνε πρώτα εσύ τις κινήσεις σου. Προσπάθησε να βρεις άτομα σχετικά με το πεδίο σου. Κάπως έτσι θα βλέπουν την δουλειά σου, ενώ παράλληλα θα βλέπεις και εσύ αν ανοίγει κάποια θέση εργασίας.

4# Περιεχόμενο. Αυτό φυσικά δεν είναι χρήσιμο μόνο στους φοιτητές. Αλλά σε όλους τους επαγγελματίες. Μπορεί κάποιοι να το αγνοούν, αλλά το Linkedin δίνει την δυνατότητα να δημοσιεύεις περιεχόμενο. Ανέβασε υλικό σχετικά με την δουλειά σου ή άρθρα που μιλούν για το πεδίο σου. Είναι σημαντικό να δείχνεις ενεργός και ενημερωμένος για τον κλάδο σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 − two =