αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 «red flags» που δείχνουν ότι σπαταλάς χρόνο με κάτι στη δουλειά σου

Οι 3 «red flags» που δείχνουν ότι σπαταλάς χρόνο με κάτι στη δουλειά σου

Σίγουρα έχουν τύχει φορές που σπαταλάς χρόνο, χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Όχι σε «ασήμαντες» δραστηριότητες εκτός δουλειάς. Υπάρχει ακόμα ένα σενάριο: Μπορείς να σπαταλήσεις χρόνο και μέσα στην δουλειά σου, πάνω σε ένα συγκεκριμένο ή περισσότερα tasks, που δεν φαίρνουν κάποιο αποτέλεσμα. Μάλιστα σε τέτοιες περιπτώσεις ίσως θα ήταν καλύτερο να ξοδέψεις χρόνο σε άλλες πιο «χαλαρές» ασχολίες, παρά σε κάτι που αφορά την δουλειά αλλά ουσιαστικά είναι άχρηστο.

Σε όλη αυτή τη συζήτηση, πρέπει να πούμε ότι υπάρχει ακόμα ένα πρόβλημα: Όταν ξοδεύουμε χρόνο και ενέργεια για ένα ανούσιο επαγγελματικό task, συνήθως δεν το καταλαβαίνουμε την ώρα που συμβαίνει. Μάλλον το διαπιστώνουμε στη συνέχεια. Αλλά το κακό έχει ήδη γίνει.

Το The Muse παραθέτει την λύση. Για την ακρίβεια 3 λύσεις. Υπάρχουν 3 συγκεκριμενα σημάδια που δείχνουν ότι σπαταλάς τον χρόνο σου με κάτι στην δουλειά σου. Και είναι καλύτερο να το αφήσεις στην άκρη.

1# Δεν μπορείς να προσδιορίσεις το όφελος από την αρχή: Είναι και αυτό ένα σημάδι που πρέπει να σε προβληματίσει. Αν δεν ξέρεις το «γιατί» κάνεις κάτι, μάλλον δεν θα σε οδηγήσει κάπου. Κάνε την ερώτηση στον εαυτό σου, και δεν αν μπορείς να προσδιορίσεις το όφελος ή τα οφέλη ενός tasks, από την αρχή.

2# Η εργασία σου δεν συνδέεται με κάποιον εταιρικό στόχο: Κάθε κίνηση που κάνεις μέσα σε μια επιχείρηση, πρέπει να σχετίζεται με έναν εταιρικό στόχο. Να ωφελεί σε κάτι την επιχείρηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε κίνηση σου πρέπει να φέρνει μια μεγάλη επιτυχία. Αλλά μπορεί να είναι ένα σκαλοπάτι, για να έρθει η μεγάλη επιτυχία στη συνέχεια. Αν αυτό δεν συμβαίνει, τότε σπαταλάς τον χρόνο σου.

3# Το κάνεις για κάποιον που δεν σε έχει ευχαριστήσει ποτέ: Εσύ κάνεις την «καλή πράξη» ξανά και ξανά. Όμως ποτέ δεν ακούς ένα ευχαριστώ. Δεν σημαίνει ότι το άλλο άτομο είναι αχάριστο. Μπορεί απλά να μην βλέπει ή να μην καταλαβαίνει την εργασία που κάνεις. Αλλά αν δεν το καταλαβαίνει, υπάρχει λόγος να συνεχίσεις να ξοδεύεις τον χρόνο σου για αυτόν;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 10 =