αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 φράσεις που χρησιμοποιούν συχνά οι ναρκισσιστές για να σε χειραγωγήσουν χωρίς να το καταλάβεις

Οι 3 φράσεις που χρησιμοποιούν συχνά οι ναρκισσιστές για να σε χειραγωγήσουν χωρίς να το καταλάβεις

Οι ναρκισσιστές έχουν μια μεγάλη συλλογή… από φράσεις που χρησιμοποιούν επιδέξια για να πάρουν αυτό που θέλουν. Αν γνωρίζετε αυτές τις φράσεις, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να… υπερασπιστείτε τον εαυτό σας.

Σε ένα ενδιαφέρον άρθρο του αμερικανικού learning-mind.com, βλέπουμε 3 φράσεις που χρησιμοποιούν συχνά οι ναρκισσιστές για να σε χειραγωγήσουν χωρίς να το καταλάβεις. Αν ακούσεις κάποια από αυτές τις φράσεις, είναι καλύτερο να λάβεις τα μέτρα σου.

«Δεν έχω νιώσει ποτέ ξανά έτσι»

Οι ναρκισσιστές συχνά κάνουν το θύμα τους να πιστέψει ότι βρίσκονται σε κάποιου είδους καταπληκτική σχέση, οπότε θα πουν πράγματα όπως «Είσαι τόσο υπέροχος», «Δεν έχω αγαπήσει ποτέ κανέναν τόσο πολύ», αλλά όλα αυτά είναι ψέματα. Ο νάρκισσος καλοπιάνει το θύμα του, για να πιστέψει ότι αυτή η σχέση είναι πολύ ιδιαίτερη. Μόνος στόχος όμως είναι να πάρει αυτό που θέλει στο μέλλον.

«Είσαι παρανοϊκός»

Οι ναρκισσιστές συχνά λένε πράγματα που αντικατοπτρίζουν… τις δικές τους ανασφάλειες και τις εσωτερικές τους ανησυχίες, οπότε όταν λένε πράγματα όπως «είσαι παρανοϊκός» ή «είσαι control freak», αυτό που πραγματικά λένε είναι ότι έχουν οι ίδιοι τέτοιες συμπεροφορές.

«Δεν έχω αυτό το πρόβλημα με κανέναν άλλο»

Για να καλύψει τις δικές του ανασφάλειες, ένας ναρκισσιστής συχνά στρέφει τα φώτα στον άλλο, δηλώνοντας ότι το πρόβλημα βρίσκεται σε εκείνον, όχι στον ναρκισσιστή. Αυτό γίνεται για να αποδυναμώσει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση του άλλου ατόμου έως ότου είναι πλήρως χειραγωγήσιμο στα χέρια του ναρκισσιστή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε τρικ για να κάνεις ένα ναρκισσιστή να πανικοβληθεί

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 4 =