αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι 3 φράσεις που χρησιμοποιεί ο εργοδότης σου και δείχνουν ότι σκοπεύει να σε απολύσει

Οι 3 φράσεις που χρησιμοποιεί ο εργοδότης σου και δείχνουν ότι σκοπεύει να σε απολύσει

Συνήθως όταν έρχεται… το τέλος μια συνεργασίας, δεν το καταλαβαίνεις από πριν. Και βρίσκεσαι προ εκπλήξεως, να σου ανακοινώνουν ότι απολύεσαι. Όχι πάντα όμως. Υπάρχει τρόπος για να μπορέσεις να προβλέψεις μια τέτοια εξέλιξη. Για την ακρίβεια 3 τρόποι. Οι business συγγραφέας και αρθρογράφος, Suzy Welch, εξηγεί στο CNBC ότι υπάρχουν 3 συγκεκριμένες φράσεις που λέει το αφεντικό σου, και δείχνουν ότι σκοπεύει να σε απολύσει.

1# «Θα μπορούσες να μου το δώσεις γραπτώς;»: Κακό σημάδι. Αν ο εργοδότης σου ζητά να του δίνεις γραπτώς στοιχεία που αφορούν τη δουλειά σου, σημαίνει ότι θέλει να συλλέξει κάποια πράγματα με επίσημο τρόπο, για να σε οδηγήσει στην έξοδο.

2# «Πιστεύω ότι πρέπει να φέρουμε το HR εδώ»: Αν βλέπεις να εμπλέκεται το τμήμα HR σε καθημερινές δουλειές σου, τότε επίσης είναι ένα κακό σημάδι. Μάλλον σύντομα θα ξεκινήσει κάποια διαπραγμάτευση… που δεν θα είναι καλή.

3# «Δεν ταιριάζεις καλά»: Πλέον οι επιχειρήσεις δεν ψάχνουν απλά ταλαντούχους ανθρώπους. Ψάχνουν επίσης για εργαζόμενους που μπορούν να ανταποκριθούν καλά στην αποστολή, τον πολιτισμό και τις αξίες ενός οργανισμού. Αν το αφεντικό σου, σου λέει ότι «δεν ταιριάζεις καλά» σε αυτά, σύντομα θα αποχωρήσεις από την εταιρία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + eight =