αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι 3 φράσεις που χρησιμοποιεί ένα αφεντικό και δείχνουν ότι θέλει να σε απολύσει

Οι 3 φράσεις που χρησιμοποιεί ένα αφεντικό και δείχνουν ότι θέλει να σε απολύσει

«Απολύεσαι». Μια λέξη που μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις εντός του γραφείου, δάκρυα και δραματικές σκηνές. Τις περισσότερες φορές όμως, η απόλυση δεν έρχεται όπως βλέπουμε στις τηλεοπτικές σειρές.

Σπάνια υπάρχουν τέτοιες σκηνές μέσα σε έναν εργασιακό χώρο- σπάνια γίνεται μια απόλυση σε δημόσια θέα, όπως εξηγεί η best seller συγγραφέας και δημοσιογράφος του CNBC, Suzy Welch. «Στην πραγματικότητα, τα προειδοποιητικά σημάδια είναι τόσο ‘λεπτά’ που πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο» τονίζει. Με απλά λόγια, συνήθως η απόλυση έρχεται «αθόρυβα», και το μαθαίνεις την τελευταία στιγμή.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια προειδοποιητικά σημάδια που μπορούν να σου δείξουν ότι δεν είσαι σε καλό δρόμο. Η Suzy Welch παραθέτει 3 φράσεις που χρησιμοποιεί ένα αφεντικό και δείχνουν ότι θέλει, πιθανότατα, να σε απολύσει. Μήπως έχεις ακούσει κάποιες από αυτές;

1# Θα μπορούσες να μου το στείλεις αυτό γραπτά; Όταν το αφεντικό ή ο διευθυντής σου, ξαφνικά σου ζητά τα του παραθέτεις διάφορα πράγματα που αφορούν τη δουλειά γραπτά, μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Ουσιαστικά φτιάχνει τον «φάκελο» σου, με τον οποίο θα δικαιολογήσει την απόλυση.

2# Πιστεύω πρέπει να ενημερώσουμε το τμήμα HR για αυτό. Αν κληθεί κάποιο στέλεχος από το τμήμα HR για να αντιμετωπίσει μια κατάσταση, επίσης δεν είναι καλό σημάδι. Σύντομα, είναι πιθανό το στέλεχος HR να ξεκινήσει μαζί σας την διαπραγμάτευση για να «αποδεσμευτείτε» από την εταιρία.

3# Δεν ταιριάζεις καλά στην εταιρία. Οι εταιρείες σήμερα αναζητούν κάτι περισσότερο από ταλαντούχους εργαζόμενους που μπορούν να κάνουν τη δουλειά. Ψάχνουν επίσης για εργαζόμενους που μπορούν να «συνδεθούν» καλά με την αποστολή, την κουλτούρα και τις αξίες ενός Οργανισμού. Η «έλλειψη προσαρμογής» είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους απόλυσης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + fourteen =