αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 τύποι «φίλων» που πρέπει να βγάλεις από τον κύκλο σου

Οι 3 τύποι «φίλων» που πρέπει να βγάλεις από τον κύκλο σου

Οι φίλοι είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην επιτυχία ή την αποτυχία ενός ατόμου. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε τους ψεύτικους φίλους στη ζωή σας.

Καλός φίλος είναι κάποιος που προσφέρει περισσότερα από ότι ένα καλό χόμπι. Τέτοιοι άνθρωποι δίνουν συμβουλές για να κάνουν τη ζωή σας καλύτερη, θα σας δείξουν πολύ σεβασμό, θα μείνουν πιστοί και δεν θα σας επικρίνουν.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν έναν καλό φίλο- και είναι επίσης δύσκολο να τον βρεις σε αυτόν τον γρήγορο κόσμο. Δυστυχώς, οι ψεύτικοι φίλοι είναι πολύ πιο συνηθισμένοι σήμερα.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αναγνωρίσετε έναν καλό φίλο. Αλλά είναι εξίσου σημαντικό να μπορείτε να εντοπίζετε τους ψεύτικους. Εδώ είναι λοιπόν οι 3 τύποι «φίλων» που πρέπει να βγάλεις από τον κύκλο σου.

1. Εγωκεντρικοί φίλοι

Ο καθένας αντιμετωπίζει προβλήματα στη ζωή του και οι φίλοι είναι συχνά τα άτομα που μπορούν να σε βοηθήσουν. Ένας αληθινός φίλος μένει δίπλα σου και σου προσφέρει τη βοήθεια που χρειάζεσαι για να βγεις από την ενοχλητική κατάσταση.

Ωστόσο, είναι επίσης πιθανό να συναντήσετε φίλους που μπορεί να έχουν μια εγωκεντρική προσέγγιση. Υπάρχει μια λεπτή διαφορά ανάμεσα στο να είσαι εγωκεντρικός  μόνιμα και να είσαι εγωκεντρικός σε ορισμένες περιπτώσεις.

Οι εγωκεντρικοί φίλοι μπορεί να μην προσφέρουν μεγάλη βοήθεια σε στιγμές ανάγκης και εμπίπτουν στην κατηγορία του ψεύτικου φίλου. Δεν αποτελεί έκπληξη, ότι μπορεί να είναι από τα πιο εύκολα σημάδια για να τα δεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις βέβαια, μπορεί να το καταλάβεις λίγο πολύ αργά.

Η καθημερινή τους συμπεριφορά μπορεί να αποκαλύψει αυτό το χαρακτηριστικό. Το πιο συνηθισμένο στοιχείο, είναι ότι αυτοί οι φίλοι συχνά προσπαθούν να γίνουν το επίκεντρο της προσοχής. Αγαπούν τους επαίνους, αλλά δεν δίνουν πολύ σεβασμό σε αντάλλαγμα.

2. Ο «απατεώνας»

Αυτή είναι μια κατηγορία που μπορεί να περιλαμβάνει ακόμη και έναν φίλο που ήταν συνεπής και τίμιος στο παρελθόν. Ο «απατεώνας» μπορεί να μην σας έχει προκαλέσει απαραίτητα ζημιά. Ωστόσο, η πρόθεση από μόνη της είναι αρκετή για να χάσετε την εμπιστοσύνη σας.

Σε αντίθεση με άλλες σχέσεις, η φιλία περιστρέφεται σε μεγάλο βαθμό γύρω από έναν κύκλο εμπιστοσύνης. Μόλις σπάσει, γίνεται δύσκολο να επισκευαστεί και να είναι το ίδιο.

Ωστόσο, είναι δυνατόν να μείνετε μακριά από τέτοιους «απατεώνες» – ακόμα κι αν ήταν αληθινοί φίλοι και πιστοί στο παρελθόν. Μπορεί σε ένα τέτοιο σενάριο να μην συνιστάται ο απότομος τερματισμός της φιλίας, αλλά θα πρέπει να θέσετε υγιή όρια εάν θέλετε να αποτρέψετε ένα παρόμοιο περιστατικό στο μέλλον. Ενας ψεύτικος φίλος μπορεί να αποφασίσει να σε προδόσει λόγω της απληστίας του ή άλλων κακών κινήτρων.

Είναι πιθανό να αγνοείτε ανθυγιεινές συμπεριφορές στον κύκλο σας. Συχνά, οι ψεύτικοι φίλοι κοιτούν για οικονομικά οφέλη. Μερικές φορές προσπαθούν να σας εκμεταλλευτούν για να βελτιώσουν τη δική τους θέση.

Υπάρχουν δύο τρόποι να αντιμετωπίσεις έναν «απατεώνα» φίλο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι πιθανό να παραμείνετε φίλοι, αν καταφέρετε να περιορίσετε τα επίπεδα σύνδεσης του παρελθόντος. Διαφορετικά, μπορεί να χρειαστεί να ξεκόετε τη φιλία στο σύνολό της.

3. Χειριστικοί φίλοι

Μία από τις χειρότερες ιδιότητες ενός φίλου είναι η χειριστική συμπεριφορά. Αυτοί οι ψεύτικοι φίλοι με διάφορες δηλώσεις ή ενέργειες προσπαθούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά σας – συχνά χωρίς προειδοποίηση.

Τέτοιες χειριστικές συμπεριφορές θα είναι προς όφελος του ψεύτικου φίλου. Αυτό το άτομο θα προσπαθήσει επίσης να σας κάνει να πιστέψετε ότι βρίσκεστε στο σωστό δρόμο. Αυτό είναι μια από τις χειρότερες καταστάσεις, καθώς το θύμα μπορεί να δυσκολεύεται να αποδεχθεί ότι το χειραγωγούν και να βγει από την παγίδα.

Η χειριστική συμπεριφορά είναι σίγουρα ένα από τα πιο επικίνδυνα χαρακτηριστικά ενός ψεύτικου φίλου. Μπορούν να σας ωθήσουν προς την κατεύθυνση που θέλουν. Αυτό μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή σας και να σας βλάψει (όχι μόνο οικονομικά).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 7 =