αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 τύποι «τοξικών» ανθρώπων από τους οποίους πρέπει να μείνεις μακριά

Οι 3 τύποι «τοξικών» ανθρώπων από τους οποίους πρέπει να μείνεις μακριά

Το έχουμε πει πολλές φορές: Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Ίσως περισσότερο από όσο νομίζουμε. Ο διάσημος coach Tim Ferriss, έχει πει ότι είμαστε ο «μέσος όρος» των 5 ατόμων με τα οποία κάνουμε περισσότερο παρέα. Έχει σημασία ποιους ανθρώπους έχεις δίπλα σου. Ειδικά όταν θέλεις να φτάσεις σε έναν μεγάλο στόχο. Αν έχεις δίπλα σου ανθρώπους που έχουν φτάσει ήδη εκεί που θες να πας, σίγουρα μπορούν να σου δώσουν μια καλή συμβουλή. Ενώ είναι σίγουρα καλό να κάνεις παρέα με ανθρώπους που έχουν παρόμοιους στόχους και φιλοδοξίες με εσένα. Έτσι ώστε όλοι μαζί να παίρνετε μια ώθηση προς τα εμπρός.

Από την άλλη μεριά πρέπει να μείνεις μακριά από «τοξικούς» ανθρώπους. Είναι αυτοί που μπορούν να σε αποπροσανατολίσουν, να σου δώσουν λάθος συμβουλές και να σε αποθαρρύνουν. Εδώ είναι 3 χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

1# Αυτοί που σου ρουφούν την ενέργεια. Έχει τύχει ποτέ να συζητάς με κάποιον και μετά να νιώθεις χάλια; Αυτό σημαίνει ότι ο άλλος σου «ρούφηξε» την θετική ενέργεια σου, και αυτή αντικαταστάθηκε με αρνητική. Είναι οι άνθρωποι που θα βρουν αρνητικά ακόμα και μέσα σε θετικές καταστάσεις. Και όποτε μιλάς μαζί τους, είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα πέσει η ψυχολογία σου.

2# Αυτοί που κουνάνε το δάχτυλο. Επίσης αρνητικοί τύποι. Δεν έχουν τίποτα καλό να πουν για την ζωή τους. Οι ίδιοι βέβαια… δεν φταίνε ποτέ. Ποτέ δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη. Αλλά όχι μόνο αυτό. Κάνουν συνεχώς υποδείξεις και για τις ζωές των άλλων.

3# Οι μόνιμοι σχολιαστές. Είναι αυτοί που κοιτούν και σχολιάζουν οτιδήποτε κι αν κάνεις. Συνήθως είναι αρκετά ειρωνικοί για τον τρόπο που μιλάς, τα ρούχα σου, τους φίλους ή την οικογένεια σου. Στόχος τους είναι φυσικά να ρίξουν την ψυχολογία και την αυτοεκτίμηση σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four − 3 =