αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 τύποι ανθρώπων, με τους οποίους συζητάμε όταν όλα πάνε στραβά (και ποια είναι η καλύτερη επιλογή)

Οι 3 τύποι ανθρώπων, με τους οποίους συζητάμε όταν όλα πάνε στραβά (και ποια είναι η καλύτερη επιλογή)

Όταν τα πράγματα πάνε εντελώς στραβά, η πρώτη κίνηση που κάνεις συνήθως, είναι να συζητήσεις το πρόβλημα με κάποιους άλλους ανθρώπους. Αυτό ακριβώς το θέμα, αναλύει μέσα σε μόλις ένα λεπτό, ο επιχειρηματίας και οικονομικός σύμβουλος, Patrick Bet David. Όπως λέει ο ίδιος, υπάρχουν 3 τύποι ανθρώπων στους οποίους απευθυνόμαστε όταν υπάρχει πρόβλημα.

1- Ο downer
2- O upper
3- O Socratic listener

Πιθανότατα, από τα nicknames τους και μόνο, μπορείς να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται, σε κάθε περίπτωση. Ο downer, είναι αυτός που θα σου κάνει έντονη κριτική. Ο άνθρωπος που θα σου πει «στα ‘λεγα εγώ». Μάλλον θα καταφέρει να σου ρίξει την ψυχολογία σε χρόνο ρεκόρ.

Ο upper είναι ο καλός της παρέας. Θα σε αγαπά ότι κι αν κάνεις. Πάντα θα σου δίνει θάρρος και θα σου λέει ότι είσαι ο καλύτερος. Η τρίτη επιλογή, και ίσως η καλύτερη, είναι ο Socratic listener. Είναι το άτομο που θα σε ακούσει, θα «τραβήξει» τις δικαιολογίες μακριά σου, και πιθανότατα θα σου δώσει μερικές καλές συμβουλές, για να ανταπεξέλθεις στα challenges.

3 People You Go To in Crisis

During a crisis we typically go speak to 3 different types of people – the downer, the upper and the Socratic listener.

Posted by Patrick Bet-David on Freitag, 8. Dezember 2017

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 4 =