αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 τρόποι για να αποφύγεις το burnout (και αν είσαι επιχειρηματίας ξέρεις τι σημαίνει αυτό)

Οι 3 τρόποι για να αποφύγεις το burnout (και αν είσαι επιχειρηματίας ξέρεις τι σημαίνει αυτό)

Το εργασιακό άγχος είναι πλέον πολύ συνηθισμένο. Μεγάλα ωράρια εργασίας, πιεστικές προθεσμίες και η ανησιχία για να μη χαθεί μια θέση εργασίας μπορούν να οδηγήσουν στην επαγγελματική εξουθένωση. ‘Η με μια λέξη, στο γνωστό burnout. Οι ειδικοί, ορίζουν την επαγγελματική εξουθένωση ως έναν ειδικό τύπο εργασιακού στρες- μια κατάσταση σωματική και ψυχική.

Στην εποχή μας, οι επιχειρηματίες είναι πολύ εκτεθειμένοι στον κίνδυνο του burnout. Αφού οι περισσότεροι εργάζονται πολλές ώρες ανά ημέρα, πολλές ημέρες τον χρόνο. Ειδικά, όσοι αποφασίζουν να δημιουργήσουν μια εταιρία από το μηδέν και να την οδηγήσουν στην επιτυχία, έχουν ένα παραπάνω «βάρος». Το burnout μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία κάποιοι, αλλά και στην επιχείρηση συνολικά. Αφού άνθρωποι με επαγγελματική εξουθένωση, δεν είναι παραγωγικοί και συνήθως δεν έχουν καθαρό μυαλό.

Υπάρχει όμως λύση. Για την ακρίβεια τρεις λύσεις. Τις οποίες παραθέτει το Forbes σε άρθρο του και μπορούν να βοηθήσουν στο σημαντικό πρόβλημα για το οποίο συζητάμε.

1- Άλλαξε το τοπίο: Το εργασιακό σκηνικό παίζει τον ρόλο του. Η εργασία για πολλές ώρες, κάθε ημέρα, στο ίδιο μέρος, μπορεί αν φέρει μονοτονία και τελικά να φτάσουμε στο burnout. Σε συνδυασμό πάντα με τον φόρτο εργασίας. Τι μπορείς να κάνεις σύμφωνα με το Forbes; Να δοκιμάσεις να εργαστείς από άλλο σημείο μέσα στο γραφείο ή από το σπίτι σου ή ακόμα και από ένα καφέ. Οι αλλαγή του σκηνικού θα σου φέρει και φρέσκες ιδέες και σκέψεις.

2- Βρες μια δημιουργική διέξοδο: Το χτίσιμο μια εταιρίας μπορεί να είναι πολύ αγχωτικό και μοναχικό. Ακόμα και οι άνθρωποι που έχουν δίπλα τους συνιδρυτές, πολλές φορές είναι δύσκολο να «καθαρίσουν» το μυαλό τους από το επαγγελματικό άγχος. Πρέπει να βρεις μια δημιουργική διέξοδο. Όπως για παράδειγμα το γράψιμο. Αλλά η δημιουργική διέξοδος μπορεί επίσης να είναι διάφορα άλλα πράγματα, ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός. Έτσι ξεκουράζεις το μυαλό σου και είναι πιο εύκολο να αποφύγεις το bunout.

3- Ξεκούρασε το μυαλό σου και επικεντρώσου στο τώρα: Όταν ο φόρτος εργασίας συσσωρεύεται και τα σημάδια του burnout κάνουν την εμφάνιση τους, μην πανικοβάλλεσαι. Επικεντρωθείτε στο παρόν και αφήστε στην άκρη τα άγχη που αφορούν το μέλλον. Ξεκούρασε το μυαλό σου, σταμάτα να σκέφτεσαι τα «what-if» σενάρια που δεν τελειώνουν ποτέ και επικεντρώσου στο παρόν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × three =