αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 σύντομες ερωτήσεις που πρέπει να κάνει ένας leader στους εργαζομένους του. Και αυξάνουν τις πιθανότητες επιτυχίας

Οι 3 σύντομες ερωτήσεις που πρέπει να κάνει ένας leader στους εργαζομένους του. Και αυξάνουν τις πιθανότητες επιτυχίας

Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς μια ομάδα, μέσα σε μια επιχείρηση. Όμως οι σπουδαίοι leaders βρίσκουν πάντα τον τρόπο. Έχουν μια ιδιαίτερη επικοινωνία με τους εργαζομένους τους και καταφέρνουν να πάρουν τα μέγιστα από αυτούς. Πέρα από την προφανή ερώτηση «Ποια ήταν τα αποτελέσματα που πετύχατε σήμερα;», μπορείς να κάνεις και άλλες ερωτήσεις στους εργαζομένους σου, έτσι ώστε να τους δώσεις ώθηση προς τα εμπρός.

Το inc.com βάζει στην συζήτηση άλλες 3 συγκεκριμένες ερωτήσεις. Για να χτίσεις μια δυνατή ομάδα, με στόχο τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και την καινοτομία.

1# Γιατί είστε εδώ; Είναι προφανές ότι κάθε εταιρία θέλει αποτελέσματα. Αν θέλεις να πας ένα βήμα παρακάτω όμως, πρέπει να κάνεις βαθύτερες ερωτήσεις στους εργαζομένους σου. Η επιστήμη της παραγωγικότητας είναι σαφής: οι άνθρωποι δεν θέλουν απλώς να παράγουν, θέλουν να γνωρίζουν ότι οι προσπάθειές τους έχουν σημασία, κάνουν τη διαφορά και έχουν αντίκτυπο.

2# Σε τι έχεις ειδίκευση; Πέρα από τον γενικό στόχο, οι άνθρωποι θέλουν και την προσωπική τους βελτίωση. Αυτό έρχεται μέσα από το αντικείμενο στο οποίο είμαστε εξειδικευμένοι. Η παραπάνω ερώτηση υπενθυμίζει στους leaders αλλά και στα μέλη της ομάδας, τον δρόμο μέσα από τον οποίο θα έρθει η προσωπική εξέλιξη κάποιου.

3# Τι βλέπετε; Δεν είναι τυχαίο, ότι οι μεγαλύτεροι leaders σε όλο τον κόσμο ρωτούν την γνώμη των εργαζομένων τους. Θέλουν οι εργαζόμενοι να τους πουν πως θα γίνει η δουλειά. Να βγάλουν τις ιδέες και την δημιουργικότητα τους. Και όχι να είναι απλά «πιόνια». Ρώτα την γνώμη των εργαζομένων σου πάνω σε ένα θέμα. Και ίσως οι πιο μεγάλες καινοτομίες, να προκύψουν από τέτοιες συζητήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × one =