αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 συνηθέστεροι φόβοι που κρατούν τους ανθρώπους πίσω στη ζωή τους

Οι 3 συνηθέστεροι φόβοι που κρατούν τους ανθρώπους πίσω στη ζωή τους

Όλοι έχουμε πράγματα που φοβόμαστε στη ζωή. Αλλά εδώ είναι κάτι που πρέπει να θυμάστε σχετικά με τον φόβο: Είναι μια φυσική, ανθρώπινη αντίδραση, όταν συναντήσετε κάτι άγνωστο, challenging ή αβέβαιο.

Ακόμα και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου, δεν είναι… ατρόμητοι. Όλοι νιώθουν φόβο. Αλλά κάποιοι άνθρωποι καταφέρνουν να διαχειρίζονται τους φόβους τους και να βαδίζουν προς τα εμπρός.

Η wellness coach και best-seller συγγραφέας, Nataly Kogan, σε άρθρο της στο CNBC παραθέτει τους 3 συνηθέστερους φόβους που κρατούν τους ανθρώπους πίσω στη ζωή τους. Και τι πρέπει να κάνεις για να ξεπεράσεις κάτι τέτοιο.

1 | Ο φόβος της αποτυχίας. Όταν αναλαμβάνετε κάτι νέο, δεν υπάρχει τρόπος να ξέρετε αν θα πετύχετε. Αλλά αν εστιάζετε συνεχώς σε όλα τα πράγματα που θα μπορούσαν να πάνε στραβά, θα έχετε λιγότερη ψυχική ενέργεια για να επενδύσετε στον στόχο σας. Για να ξεπεράσετε αυτόν τον φόβο, σκεφτείτε το μεγάλο «γιατί» σας. Το γιατί κάνετε κάτι— τον μεγάλο σκοπό πίσω από την προσπάθεια σας.

2 | Ο φόβος ότι δεν είσαι αρκετά καλός. Αυτός ο φόβος μπορεί να ακούγεται σαν «Αυτή η δουλειά απαιτεί πολλές δεξιότητες επικοινωνίας και είμαι κακός σε αυτό» ή «Δεν θα μπορούσα ποτέ να δουλέψω σε αυτήν την εταιρεία. Προσλαμβάνουν μόνο αποφοίτους κορυφαίων πανεπιστημίων». Το μυστικό για να ξεπεράσετε αυτόν τον φόβο είναι να επεξεργάζεστε μόνοι σας τις σκέψεις σας. Ρωτήστε τον εαυτό σας:

  • Τι κερδίζω όταν πιστεύω ότι δεν είμαι αρκετά καλός; Ας υποθέσουμε ότι μόλις πήρατε μια προαγωγή και είστε πεπεισμένοι ότι δεν θα ξέρετε πώς να χειριστείτε τις νέες ευθύνες. Αυτή η νοοτροπία θα σας ενθαρρύνει να τα δώσετε όλα; Φυσικά και όχι. Μόλις το αναγνωρίσετε αυτό, σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας; Μπορεί να είναι η παρακολούθηση ενός διαδικτυακού μαθήματος ή η αναζήτηση συμβουλών από έναν μέντορα.

3 | Ο φόβος ότι θα απογοητεύσεις κάποιους άλλους. Οκ, κανείς δεν θέλει να απογοητεύει τους ανθρώπους γύρω του. Ειδικά κάποιον άλλο που θαυμάζεις ή σέβεσαι. Αλλά οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται πραγματικά για εσάς δεν είναι κριτές που περιμένουν να σας… βαθμολογήσουν στην απόδοσή σας. Αντίθετα, θέλουν να σε δουν να πετυχαίνεις, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις πολλές προσπάθειες.

Είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να κατανοήσετε τον εαυτό σας, να προσδιορίσετε τους στόχους σας και να ορίσετε τι σημαίνει επιτυχία για εσάς. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι λιγότερο πιθανό να έχετε εμμονή με τις απόψεις των άλλων για εσάς ή τις προσδοκίες που πιστεύετε ότι έχουν θέσει για εσάς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =