αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 πρώτες κινήσεις για να εντοπίσεις μια business ευκαιρία εκεί έξω

Οι 3 πρώτες κινήσεις για να εντοπίσεις μια business ευκαιρία εκεί έξω

Ο καθένας μπορεί να λύσει προβλήματα. Και στον πυρήνα της, η επιχειρηματικότητα είναι η επίλυση προβλημάτων. Έτσι, θεωρητικά όλοι μπορούν να είναι επιχειρηματίες. Δεν είναι εύκολο μονοπάτι, αλλά κανείς δεν μπορεί να σε εμποδίσει να δοκιμάσεις.

Ο εντοπισμός προβλημάτων και η εξεύρεση καινοτόμων λύσεων είναι μια κρίσιμη προσθήκη στο σύνολο δεξιοτήτων σας. Εδώ είναι το point: Πολλοί λένε ότι θέλουν να ξεκινήσουν ένα business project ή «να βρουν μία ιδέα», αλλά πρακτικά δεν κάνουν τίποτα για να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Το αμερικανικό Success.com έφτιαξε ένα ενδιαφέρον άρθρο. Σε αυτό βλέπουμε τις 3 πρώτες κινήσεις που πρέπει να κάνεις για να εντοπίσεις μια business ευκαιρία εκεί έξω.

1# Βάλε τον εαυτό σου στη σωστή θέση για να δεις τις ευκαιρίες. Οι ευκαιρίες είναι παντού γύρω μας όλη την ώρα. Αλλά το σημαντικότερο μέρος της εξίσωσης είναι να προετοιμάζετε τον εαυτό σας για να το «δει» και να αναλάβει δράση. Αυτή η διαδικασία φαίνεται διαφορετική για τον καθένα, αλλά περιλαμβάνει πάντα το να είσαι παρόν στη στιγμή, όπου κι αν βρίσκεσαι. Εάν π.χ. εργάζεστε συχνά σε χώρους coworking ή καφετέριες, αφιερώστε χρόνο για να παρατηρήσετε το περιβάλλον σας. Ξεκινήστε συνομιλίες με αγνώστους. Δείτε στις λεπτομέρειες που συνήθως παραβλέπετε. Σημειώστε τις παρατηρήσεις σας. Κάντε το αυτό συχνά και θα δημιουργήσετε μια συνήθεια να παρατηρείτε τον κόσμο γύρω σας με οπτική που δεν είχατε πριν.

2# Αναζήτησε ένα πρόβλημα. Αν και ακούγεται απλό, αυτό που νομίζετε ότι είναι το πρόβλημα, μπορεί να είναι στην πραγματικότητα μόνο ένα σύμπτωμα… ενός μεγαλύτερου υποκείμενου ζητήματος. Για παράδειγμα, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το cafe σας χάνει πελάτες επειδή υπάρχει πάντα μια ουρά 10 ατόμων. Μπορεί να νομίζετε ότι το πρόβλημα είναι οι λίγοι υπάλληλοι, αλλά το πραγματικό πρόβλημα να είναι μια μηχανή εσπρέσο 20 ετών που δεν κατασκευάστηκε για τον όγκο πελατών που έχεις τώρα. Δες τα προβλήματα στην ρίζα τους.

3# Προσδιόρισε μια λύση. Δεν είναι ανάγκη να επανεφεύρεις τον τροχό. Δίπλα στη λίστα των προβλημάτων σας, ρίξτε ιδέες για την επίλυσή τους. Δεν χρειάζεται να βρεις την «καταπληκτική ιδέα» με την πρώτη προσπάθεια. Και μη φοβηθείς να κάνεις λάθη. Αν ακολουθήσεις αυτή τη μέθοδο, σταδιακά θα αποκτήσεις έναν τρόπο σκέψης που ψάχνει (και συχνά βρίσκει) λύσεις σε προβλήματα που υπάρχουν γύρω. Κάποια από τις λύσεις που θα σκεφτείς, ίσως να είναι το επόμενο μεγάλο project.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 2 =