αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι 3 παγίδες που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις σε μια job interview

Οι 3 παγίδες που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις σε μια job interview

Ακόμα κι αν προετοιμαστείς πολύ καλά για μια job interview, είναι πιθανό να βρεθείς μπροστά σε εκπλήξεις. Ακόμα κι έτσι όμως, υπάρχει η θετική πλευρά: Είναι μια ευκαιρία για να δείξεις στην εταιρία το πόσο καλά μπορείς να κινηθείς σε οποιαδήποτε κατάσταση.

«Σκεφτείτε τη διαδικασία από την άποψη της εταιρείας», λέει στο CNBC, η business συγγραφέας και αρθρογράφος, Suzy Welch. Και συμπληρώνει: «Η πρόσληψη του σωστού προσώπου είναι απίστευτα σκληρή, γι ‘αυτό και οι εταιρείες προσπαθούν να ξεπεράσουν τα τυποποιημένα ερωτήματα και ερωτήσεις χρησιμοποιώντας όλα τα είδη τεχνικών».

Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχουν 3 παγίδες τις οποίες πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις.

1# Μεγάλη αναμονή: Κάποιοι εργοδότες σκοπίμως θα δοκιμάσουν την υπομονή και τα συναισθήματά σας πριν αρχίσει η συνέντευξη, αφήνοντας σας να περιμένετε στο λόμπι για μια απροσδόκητη χρονική περίοδο. Φροντίστε να είστε ευγενικοί, ακόμα και με τον ρεσεψιονίστ. Και φυσικά να έχετε υπομονή.

2# Η αμήχανη σιωπή: Δεν είναι ασυνήθιστο να υπάρχει ένα κενό στη συζήτηση κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης. Ενώ περιμένετε τον υπεύθυνο προσλήψεων για να παρουσιάσει το επόμενο θέμα, τον βλέπεις να κάθεται… σιωπηλός. Είναι ίσως μια καλή ευκαιρία να πάρεις τον έλεγχο και να κάνεις μια ερώτηση.

3# Συνέντευξη με πολλά άτομα απέναντι: Μία από τις πιο συνηθισμένες παγίδες συνεντεύξεων είναι να έχει ένας υποψήφιος να συναντηθεί με πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα. Με στόχο να έρθει σε δύσκολη θέση. Μείνει ψύχραιμος, μίλα σε όλους, έχε επαφή με τα ματιά και χαιρέτησε τους όλους όταν φύγεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × two =