αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Οι 3 παγίδες που πρέπει να αποφύγεις για να φτάσεις στην επιτυχία»: Αναλύει ο Tony Robbins

«Οι 3 παγίδες που πρέπει να αποφύγεις για να φτάσεις στην επιτυχία»: Αναλύει ο Tony Robbins

Για τον Tony Robbins έχουμε μιλήσει ξανά. Είναι ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, επιχειρηματίας και life coach. Μάλιστα, κάνει συχνά ομιλίες σε διάφορα μέρη του κόσμου, έτσι ώστε να μεταφέρει τις εμπειρίες του. Ενώ έχει γράψει και αρκετά βιβλία.

Ο Robbins θεωρεί ότι ακόμα και το καλύτερο σχέδιο, είναι άχρηστο αν δεν μπορούμε να δράσουμε πάνω σε αυτό. Με απλά λόγια, αυτό που παίζει καθοριστικό ρόλο είναι η ψυχολογία και το πως συμπεριφερόμαστε εμείς. Για αυτό, τονίζει ότι η επιτυχία έρχεται κατά 80% μέσα από την ψυχολογία και 20% μέσα από τη στρατηγική.

«Η ψυχολογία μπορεί να σε αναδείξει ή να σε καταστρέψει» υπογραμμίζει ο γνωστός businessman.

Όπως λέει ο ίδιος στο CNBC, πολλές φορές πέφτουμε σε ασυνείδητα λάθη, τα οποία μπορούν να χαλάσουν την πορεία μας. Παρακάτω ακολουθούν 3 συχνές παγίδες, τις οποίες πρέπει να αποφύγει κάποιος, έτσι ώστε να φτάσει στον στόχο του.

1- Επιβεβαιωμένη προκατάληψη: Πολλές φορές αναζητούμε πληροφορίες σε πράγματα και πρόσωπα, έχοντας όμως ήδη διαμορφώσει τα δικά μας πιστεύω για την απόλυτη αλήθεια. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί κάνοντας δύσκολες ερωτήσεις στον εαυτό σας. Έτσι ώστε να δεις πιο πολύπλευρα τα πράγματα. Επίσης, εστίασε στα άτομα που διαφωνούν μαζί σου.

2- «Επίκαιρη» προκατάληψη: Αυτό έχει να κάνει με τις τάσεις που είναι trend τη στιγμή που μιλάμε. Και αντί να προχωράς βάσει του πλάνου σου, καθοδηγείσαι από τις τρέχουσες τάσεις. Μια λύση σε αυτό, όπως λέει ο Robbins, είναι να φτιάξεις μια λίστα με τα βήματα που θα ακολουθήσεις μέχρι το στόχο σου. Και να τα ακολουθήσεις ανεξάρτητα από τις τρέχουσες συνθήκες.

3- Απαισιοδοξία: Πολλές φορές, θυμόμαστε τις κακές εμπειρίες πιο έντονα από τις θετικές. Κάτι που μας οδηγεί στο να είμαστε πιο φοβισμένοι στις αποφάσεις που λαμβάνουμε στο μέλλον. Μια λύση είναι να σημειώσουμε από πριν τις πιθανές προκλήσεις και τα εμπόδια που έχουμε μπροστά μας. Οι δυσκολίες είναι μέσα στο πρόγραμμα, αλλά δεν πρέπει να μας αιφνιδιάζουν και να μας φοβίζουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + eight =