αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Οι 3 μεγαλύτεροι μύθοι για την επιχειρηματική επιτυχία»: Ο διάσημος επενδυτής Mark Cuban αναλύει

«Οι 3 μεγαλύτεροι μύθοι για την επιχειρηματική επιτυχία»: Ο διάσημος επενδυτής Mark Cuban αναλύει

Μόλις αποφοίτησε από το Indiana University, ο Mark Cuban συγκατοίκησε μαζί με 5 φίλους του και εργάστηκε ως μπάρμαν για να τα βγάλει πέρα. Όταν έγινε 32 χρονών η πορεία του άλλαξε, όταν πούλησε την πρώτη του εταιρία, MicroSolutions. Στα 40 μπήκε στο κλαμπ των δισεκατομμυριούχων μετά την πώληση της δεύτερης εταιρίας του, Broadcast.com.

Σήμερα, ο επιχειρηματίας και επενδυτής, διαθέτει μεταξύ άλλων την ομάδα του NBA, Dallas Mavericks. Ενώ η περιουσία του εκτιμάται στα 3,3 δισ. δολάρια. Σε πρόσφατο event στο οποίο παρευρέθηκε, μίλησε για κάτι διαφορετικό. Για τους 3 μύθους, σε σχέση με το τι μπορεί να σε οδηγήσει στην επιχειρηματική επιτυχία. Και σίγουρα, κάποια από τα πράγματα που λέει, θα εκπλήξουν αρκετούς.

1- Πρέπει να σηκώσω ένα σορό χρήματα, για την ιδέα μου: Μεγάλος μύθος που ακούμε συνέχεια. Αντί να επικεντρωθείτε στην χρηματοδότηση, εστιάστε στις πωλήσεις. «Οι πωλήσεις μπορούν να τα θεραπεύουν όλα σε μια επιχείρηση» λέει ο Cuban. Και δεν είναι ο μόνος businessman που έχει αυτή την άποψη. «Οι άνθρωποι γίνονται πλούσιοι επειδή έχουν έσοδα. Όχι επειδή παίρνουν χρηματοδοτήσεις κάθε τόσο» έχει πει ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος Grant Cardone.

2- Βρες έναν μέντορα: «Δεν είμαι μέντορας» τονίζει ο Cuban. Όπως έχει παρατηρήσει, πολλοί νέοι ψάχνουν για έναν μέντορα, σαν να πρόκειται για… μαγική σκόνη. «Απλά βγείτε εκεί έξω και πουλήστε κάτι» λέει ο ίδιος.

3- Το να ακολουθήσεις το πάθος σου είναι η επιτυχημένη συνταγή: Αυτή η mainstream συμβουλή δεν οδηγεί απαραίτητα στην επιτυχία. Ρωτήστε τον εαυτό σας: Τι έχω κάνει, έτσι ώστε οι άνθρωποι να αγοράσουν από εμένα; «Αν η απάντηση είναι “Είμαι παθιασμένος”, τότε έχεις πρόβλημα» λέει ο γνωστός επενδυτής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + seventeen =