αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 μεγάλες προκλήσεις που πρέπει να ξεπεράσει κάθε νέος επιχειρηματίας

Οι 3 μεγάλες προκλήσεις που πρέπει να ξεπεράσει κάθε νέος επιχειρηματίας

Υπάρχει η άποψη που λέει, ότι με τα νέα τεχνολογικά δεδομένα, μπορείς να ξεκινήσεις την δικιά σου digital επιχείρηση, από οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο, και να φτάσεις στην επιτυχία. Και όντως, έχουμε δει πολλά projects να ξεκινούν από κάποιο φοιτητικό δωμάτιο και να αποκτούν στην συνέχεια τεράστια αξία. Έχουμε δει projects που ξεκίνησαν χωρίς καν κάποιο σοβαρό business plan στην αρχή (κορυφαίο παράδειγμα ίσως το Facebook).

Ο καθένας μπορεί να φτάσει στην επιτυχία αν έχει μια καλή ιδέα και προσπαθήσει να την αναπτύξει με όλες τους τις δυνάμεις. Από την άλλη, είναι λίγο- πολύ γνωστό, ότι περίπου 8 στις 10 startups αποτυγχάνουν. Είναι και αυτό μια πραγματικότητα. Τελικά, ποιο είναι οι λόγοι που μπορούν να «φρενάρουν» μια νέα επιχείρηση και να την οδηγήσουν ακόμα και στον γκρεμό;

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα δίνει με πολύ απλά λόγια το Entrepreneur.com. Υπάρχουν 3 μεγάλες προκλήσεις που πρέπει να ξεπεράσει κάθε νέος επιχειρηματίας. Αν δεν το καταφέρει, μάλλον το επιχειρηματικό του ταξίδι θα λάβει τέλος.

1- Burnout: Πολλοί νέοι επιχειρηματίες, παρασυρόμενοι και από το πάθος για το project τους, καταλήγουν να δουλεύουν όλη την ημέρα. Και αργά ή γρήγορα φτάνουν στο burnout. Είναι σημαντικό να κάνεις διαλείμματα. Μοίρασε την δουλειά και σε άλλους συνεργάτες σου και πέρνα λίγο χρόνο «αποσυνδεδεμένος» από την επιχείρηση σου.

2- Ταμειακή ροή: Η ταμειακή ροή είναι κομβικό στοιχείο των μικρών επιχειρήσεων. Στην πραγματικότητα, η κακή διαχείριση των ταμειακών ροών είναι ένας από τους κύριους λόγους που αποτυγχάνουν οι επιχειρήσεις. Η παρακολούθηση εσόδων και εξόδων μπορεί να μην είναι το ευκολότερο ή πιο λαμπερό μέρος της λειτουργίας μιας μικρής επιχείρησης, αλλά διαχωρίζει έναν καλό επιχειρηματία από έναν μεγάλο. Κάνε ένα καλό πλάνο.

3- Χρηματοδότηση: Όταν μια digital επιχείρηση θέλει να «εκτοξευτεί» συνήθως αναζητά εξωτερική χρηματοδότηση. Δεν θα λύσει απαραίτητα όλα τα προβλήματα αυτό. Ωστόσο, θα σου δώσει σημαντικά κεφάλαια για να πραγματοποιήσεις τα σχέδια σου (και των επενδυτών σου). Πλέον υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές πηγές, όπως το crowdfunding.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − two =