αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 λόγοι για τους οποίους πρέπει να έχεις (τουλάχιστον) ένα χόμπι εκτός δουλειάς. Και θα γίνεις πιο πετυχημένος

Οι 3 λόγοι για τους οποίους πρέπει να έχεις (τουλάχιστον) ένα χόμπι εκτός δουλειάς. Και θα γίνεις πιο πετυχημένος

Όταν θέλουμε να βελτιωθούμε στην δουλειά μας, αυθόρμητα επικεντρωνόμαστε στο τι συμβαίνει μέσα στο γραφείο. Και ενώ τα επαγγελματικά βιβλία, οι συσκέψεις, το coaching ή η καθημερινή εξάσκηση πάνω στην δουλειά, μπορούν να είναι σημαντικά στοιχεία του παζλ, η επιστήμη λέει ότι το τι κάνεις… έξω από το γραφείο είναι επίσης σημαντικό και μπορεί να έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο στην επαγγελματική σου επιτυχία.

Το να έχεις (τουλάχιστον) ένα χόμπι στον ελεύθερο χρόνο σου, δεν είναι απλώς ένας διασκεδαστικός τρόπος για να γεμίσεις τα βράδια και τα σαββατοκύριακα σου. Το να έχεις ένα πάθος έξω από την εργασία σου, έχει εκπληκτικά οφέλη που ‘μεταφέρονται’ στην επαγγελματική σου καριέρα, καθιστώντας τη ζωή σου όχι μόνο πιο διασκεδαστική, αλλά και πιο επιτυχημένη.

Εδώ είναι 3 συγκεκριμένοι λόγοι, για τους οποίος είναι χρήσιμο ένα χόμπι:

1# Σε κάνει πιο αποδοτικό στη δουλειά. Έρευνα που έκανε το San Francisco State University έδειξε ότι αν περνάς χρόνο με μια δημιουργική δραστηριότητα εκτός δουλειάς, τότε γίνεσαι ως και 30% πιο αποδοτικός στην δουλειά σου. Δημιουργική δραστηριότητα μπορεί να είναι οτιδήποτε, από την ζωγραφική μέχρι το πλέξιμο.

2# Ανεβάζει την αυτοπεποίθηση σου. Ένα χόμπι σε κάνει να νιώθεις πιο σίγουρος για τον εαυτό σου. Οι άνθρωποι που έχουν ένα χόμπι αισθάνονται πιο σίγουροι ότι θα ξεπεράσουν τις προκλήσεις σε άλλους τομείς της ζωής τους. Μοιάζει λίγο με τότε που ήμασταν μικροί: Όταν παίζαμε ποδόσφαιρο ή μπάσκετ και η ομάδα μας κέρδιζε, αμέσως αποκτούσαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Και νιώθαμε ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις και σε άλλα κομμάτια της καθημερινότητας μας.

3# Μπορεί να σε κάνει… πιο έξυπνο. Βέβαια παίζει ρόλο και το χόμπι που έχεις. Αν κάθεσαι με τις ώρες μπροστά σε μια οθόνη και βλέπεις Netflix, τότε μάλλον δεν θα υπάρξει μεγάλη διαφορά στον τρόπο σκέψης σου. Ωστόσο, υπάρχον πολλές άλλες δραστηριότητες που μπορούν να «αναβαθμίσουν» το μυαλό σου. Έρευνες έχουν δίξει ότι ακόμα και τα videogames βελτιώνει την μνήμη και την ικανότητα να παίρνουμε αποφάσεις υπό πίεση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + ten =