αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 λέξεις που δεν λένε ποτέ οι έξυπνοι άνθρωποι

Οι 3 λέξεις που δεν λένε ποτέ οι έξυπνοι άνθρωποι

Είναι λέξεις που πιθανότατα τις χρησιμοποιούμε κάθε ημέρα, οι περισσότεροι από εμάς. Κι όμως, το αμερικανικό inc.com, μιλά για την άλλη πλευρά τους. Πρόκειται για 3 λέξεις, τις οποίες δεν χρησιμοποιούν ποτέ οι έξυπνοι άνθρωποι, όπως εξηγεί το αμερικανικό inc.com.

Μπορεί με μια πρώτη ματιά να μην μοιάζουν τόσο κακές. Ωστόσο, μπορούν να σε κρατήσουν πίσω. Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές οι λέξεις- τις οποίες μάλλον χρησιμοποιήσεις και εσύ.

1# Αλλά: Ειδικά στην Ελλάδα, είναι πολύ συνηθισμένη λέξη. Πάντα ακούμε ένα «Ναι μεν, αλλά». Αυτομάτως, είναι μια λέξη που σου βάζει εμπόδια και περιορισμούς. Βλέπεις μια κατάσταση, όμως αμέσως ξεκινάς να σκέφτεσαι το τι μπορεί να σε εμποδίσει. Κάπου εκεί ξεκινούν τα «αλλά». Σταμάτα να το κάνεις.

2# Θα προσπαθήσω: Και αυτό το ακούμε συνέχεια. «Θα προσπαθήσω να το κάνω μέχρι το απόγευμα». Αυτό συνήθως σημαίνει «άκουσα το αίτημα σου αλλά δεν είναι προτεραιότητα μου». Αντικατέστησε το «θα προσπαθήσω» με το «θα το κάνω». Μια σοφή φράση λέει: «Do, or do not. There is no try».

3# Δεν μπορώ: Και αυτό είναι συνήθως μια δικαιολογία. Τις περισσότερες φορές μάλιστα, το «δεν μπορώ» σημαίνει ότι δεν θα ξεκινήσω καν, δεν θα κάνω κανένα πλάνο ή σκέψη πάνω στο εκάστοτε θέμα. Αν όντως δεν μπορείς να κάνεις κάτι, πρότεινε μια εναλλακτική, την οποία θα μπορείς να πραγματοποιήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × four =