αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι 3 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, όταν θέλεις να ζητήσεις αύξηση από το αφεντικό σου

Οι 3 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, όταν θέλεις να ζητήσεις αύξηση από το αφεντικό σου

Όλοι θέλουν να πάρουν μια αύξηση στον μισθό τους. Ακόμα και στην Ελλάδα της κρίσης, όπου τα δεδομένα μοιάζουν ακόμα πιο δύσκολα. Το θέμα εδώ, είναι το πως θα καταφέρεις να ακούσεις ένα μεγάλο «ναι» όταν θα κάνεις την σχετική ερώτηση στον εργοδότη σου. Η Suzy Welch είναι πετυχημένη επιχειρηματίας και business αρθρογράφος. Στο παρακάτω βίντεο, παραθέτει τις 3 κινήσεις που πρέπει να κάνεις.

1- Βρες την σωστή στιγμή: Άκουσες πρόσφατα καλά λόγια για την δουλειά σου; Πέτυχες μια μεγάλη νίκη; Είναι η εταιρία σου σε καλή οικονομική κατάσταση; Τότε είναι μια καλή στιγμή για να κάνεις την κρούση σου.

2- Κάνε μια συνάντηση με το boss σου: Αυτό θα δείξει στην άλλη πλευρά, ότι θες να κάνετε μια σοβαρή συζήτηση. Έχε έτοιμα τα επιχειρήματα σου. Εστίασε στο γιατί αξίζεις την αύξηση. Όχι στο τι θα κάνεις τα χρήματα.

3- Ρώτα πότε θα έχεις απάντηση: Στο τέλος της συνάντησης, αν δεν έχεις οριστική απάντηση, ρώτα το πότε θα έρθει αυτή. Μην αφήσεις το χρονοδιάγραμμα ανοιχτό. Γιατί τότε ίσως… θα περιμένεις πολύ.

Here's the exact right way to ask for a raise

This is how you get a "yes" when asking for a raise.

Posted by CNBC Make It on Mittwoch, 13. Dezember 2017

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + 6 =