αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, για να έρθει το μεγάλο «άλμα» στην καριέρα σου το 2018

Οι 3 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, για να έρθει το μεγάλο «άλμα» στην καριέρα σου το 2018

Λίγες ημέρες έμειναν. Το 2017 πλησιάζει στο τέλος του και το νέο έτος βρίσκεται προ των πυλών. Είναι η στιγμή όπου πολλοί άνθρωποι κάνουν τα σχέδια τους. Είτε είχες μια καλή χρονιά στα επαγγελματικά σου ή είτε όχι, σίγουρα ελπίζεις ότι θα έχεις ένα «άλμα» το 2018. Το ερώτημα εδώ είναι το πως μπορείς να πετύχεις την άνοδο που θέλεις.

Ανεξάρτητα από το πιο επίπεδο βρίσκεσαι, μπορείς να κάνεις 3 βασικές κινήσεις, έτσι ώστε να έχεις την επαγγελματική εξέλιξη που στοχεύεις, μέσα στο νέο έτος. Αυτές τις κινήσεις παραθέτει σε άρθρο του το αμερικανικό Inc.com. Πάμε να τις δούμε για να είμαστε… προετοιμασμένοι κατάλληλα.

1- Δες τις νίκες σου

Αφιέρωσε λίγο χρόνο και κατέγραψε τις νίκες που πέτυχες την χρονιά που φεύγει. Δες την πρόοδο που έγινε, τις συμφωνίες που έκλεισαν, τα χρήματα που κέρδισες, οι νέες επαφές που έκανες. Πριν πας παρακάτω, δες όλα όσα πέτυχες μέχρι εδώ. Και, γιατί όχι, κάνε τη σχετική ενημέρωση στο βιογραφικό σου και το προφίλ σου στο Linkedin. Το έχουμε ξανά πει και εδώ στο It’s Possible, ότι είναι σημαντικό να βλέπουμε τις νίκες μας. Και να τις γιορτάζουμε.

2- Οι δύσκολες στιγμές

Δεν αρκεί να δεις μόνο τα θετικά. Πρέπει να αναλογιστείς και τις δύσκολες στιγμές που είχες. Δες που απέτυχες. Από εκεί να βγουν τα χρήσιμα μαθήματα. Δες τι δεν πήγε καλά. Τι θα μπορούσες να κάνεις διαφορετικά. Έτσι δεν θα επαναλάβεις πάλι τα ίδια λάθη. Το 2018 θα μπορέσεις να φτάσεις στην επιτυχία που θέλεις.

3- Κάνε μια συνάντηση με τον διευθυντή σου

Αν δουλεύεις ως υπάλληλος σε κάποια εταιρία, είναι μια καλή στιγμή να κάνεις μια συνάντηση με τον διευθυντή σου. Έτσι ώστε να γίνει μια ανασκόπηση της χρονιάς. Και εκεί, θα συζητήσετε τις νίκες και τις αποτυχίες που υπήρξαν μέσα στο 2017 και θα βγάλετε τα συμπεράσματα σας. Τέλος, μοιράσου με τον διευθυντή σου, τις προσδοκίες και τους στόχους που έχεις για την νέα χρονιά. Μια προαγωγή, ένα νέο project ή μια αύξηση αποδοχών μπορεί να είναι μέσα στο πλάνο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + 10 =