αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 κινήσεις που κάνουν κάποιοι άνθρωποι και πετυχαίνουν το «αδύνατο»: Εξηγεί ένας δισεκατομμυριούχος

Οι 3 κινήσεις που κάνουν κάποιοι άνθρωποι και πετυχαίνουν το «αδύνατο»: Εξηγεί ένας δισεκατομμυριούχος

Εάν χρειάζεται να αντιμετωπίσετε μια απίθανη πρόκληση, η σωστή νοοτροπία – δηλαδή «ένα ιδιαίτερο είδος αισιοδοξίας» – μπορεί να σας βοηθήσει, σύμφωνα με τον συνιδρυτή και πρόεδρο της Moderna, Noubar Afeyan.

Ο δισεκατομμυριούχος το αποκάλεσε «παρανοϊκή αισιοδοξία» και «ασκούσε πάντα» αυτή τη νοοτροπία, όπως είπες κατά τη διάρκεια μιας εναρκτήριας ομιλίας στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης τον περασμένο μήνα. Περιλαμβάνει «εναλλαγή μεταξύ της ακραίας αισιοδοξίας και της βαθιάς αμφιβολίας», ώστε να μπορείτε να ενθαρρύνετε τη δική σας εφευρετικότητα, διατηρώντας παράλληλα την αίσθηση της λογικής, είπε.

«Είμαι εντελώς παράλογος και αιώνια αισιόδοξος», πρόσθεσε ο Afeyan, ο οποίος ολοκλήρωσε διδακτορικό στη βιοχημική μηχανική στο MIT και υπηρέτησε ως λέκτορας εκεί για περισσότερο από μια δεκαετία στο Sloan School of Management.

Συγκεκριμένα, ο Afeyan — ο οποίος έχει εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes — είπε ότι αυτοί που φέρνουν μεγάλες αλλαγές στον κόσμο κάνουν τρεις ενέργειες για να επιτύχουν αυτό που φαίνεται «αδύνατο»:

  1. Φαντάζονται
  2. Καινοτομούν
  3. Μεταναστεύουν

Η φαντασία παίζει κρίσιμο ρόλο «στην ολοκλήρωση αδύνατων αποστολών», είπε ο Afeyan: Συνήθως χρειάζεται να σκεφτείς δημιουργικά για να βρεις νέες, πρωτότυπες ιδέες.

O Afeyan υποστήριξε επίσης τα οφέλη της μετανάστευσης – ή, με άλλα λόγια, να βγεις έξω από τη ‘ζώνη άνεσής’ σου αν χρειαστεί. Στην περίπτωσή του, ήταν κυριολεκτικό: Ο Afeyan μεγάλωσε στον Λίβανο σε μια αρμενική οικογένεια, πριν μετακομίσει στον Καναδά και στη συνέχεια στη Μασαχουσέτη. Αλλά κάθε εμπειρία που ανοίγει νέους δρόμους μετράει, έστω και μεταφορικά, σημείωσε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + eleven =