αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 κινήσεις για να «μαγνητίσεις» την τύχη: Εξηγεί μια καθηγήτρια του Στάνφορντ

Οι 3 κινήσεις για να «μαγνητίσεις» την τύχη: Εξηγεί μια καθηγήτρια του Στάνφορντ

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν στην τύχη. Και την θεωρούν ως κάτι που έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις. Η πραγματικότητα ίσως είναι λίγο διαφορετική. Αυτό τουλάχιστον λέει η καθηγήτρια επιχειρηματικότητας του Στάνφορντ, Tina Seelig.

Αυτό που κάνει μερικούς ανθρώπους να φαίνονται πιο τυχεροί, είναι ότι οι ίδιοι δημιουργούν την τύχη για τον εαυτό τους.

Όπως εξηγεί η καθηγήτρια, η τύχη μπορεί να έρθει ως δυνατός άνεμος ή χαλαρό αεράκι. Από οποιαδήποτε κατεύθυνση. Αλλά αυτό που πρέπει να κάνεις εσύ, είναι να έχεις έτοιμο το πανί σου. Με απλά λόγια πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για να αρπάξεις την τύχη, όταν αυτή έρθει. Και εδώ είναι 3 κινήσεις που θα σε βοηθήσουν.

1# Πάρε ρίσκα. Νιώσε για λίγο παιδί, και κάνε τολμηρές κινήσεις. Ακόμα και μικρές. Όπως τα παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα ή τότε που μαθαίνουν ποδήλατο. Και τελικά τα καταφέρνουν.

2# Εκτίμησε ακόμα και την απόρριψη. Μπορεί να μην έχεις βρει την δουλειά των ονείρων σου ή να μην σου έχει έρθει η ευκαιρία που θέλεις. Μπορεί να έχεις ακούσει και πολλά «όχι». Ακόμα και σε τέτοιες περιπτώσεις όμως, πάρε τα χρήσιμα μαθήματα και προχώρα παρακάτω. Θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να βρεις αυτό που θες.

3# Βρες κάτι καλό, ακόμα και στις κακές ιδέες. Ακόμα κι αν θεωρείς μια ιδέα κακή, δες τι θετικό μπορεί να υπάρχει μέσα σε αυτή. Αρκετές φορές, οι πιο τρομερές ιδέες προκύπτουν μέσα από επιλογές που αρχικά μοιάζουν λανθασμένες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − three =