αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 κανόνες που θα σε βοηθήσουν να παίρνεις τα σωστά ρίσκα

Οι 3 κανόνες που θα σε βοηθήσουν να παίρνεις τα σωστά ρίσκα

Μάλλον δεν έχουν άδικο αυτοί που λένε ότι για να φτάσεις σε έναν μεγάλο στόχο, πρέπει να πάρεις μεγάλα ρίσκα. Στην επιχειρηματικότητα, αυτό ισχύει ακόμα πιο έντονα.

Αν είσαι επιχειρηματίας, ο δρόμος είναι ακόμα πιο συγκεκριμένος. Το ρίσκο πρέπει να είναι μέρος της καθημερινότητας σου. Ακόμα και οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου, δεν μπορούν να είναι σίγουροι 100% για τις επιλογές τους. Θα υπάρξουν επιτυχίες και αποτυχίες. Ωστόσο, το Entrepreneur.com, παραθέτει έναν ιδιαίτερο οδηγό. Που θα σε βοηθήσει να παίρνεις σχεδόν πάντα το σωστό ρίσκο. Ενώ οι κίνδυνοι είναι αναπόφευκτοι, η στρατηγική προσέγγισή τους μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να μειώσεις τις πιθανότητες αποτυχίας. Σε κάθε περίπτωση, θα λάβεις μετρήσιμα στοιχεία από την επιλογή σου. Δες 3 απλούς κανόνες που θα σε βοηθήσουν, για να βγεις νικητής στον δρόμο του ρίσκου.

1- Η πληροφορία είναι φίλος σου: Αυτοί που καταφέρνουν να έχουν σταθερά κέρδη π.χ. στην Wall Street, είναι εκείνοι που έχουν καλή γνώση της αγοράς. Σίγουρα, θα υπάρξουν και κάποιοι «μη ειδικοί» που μπορεί να βγάλουν εκατομμύρια με ένα ρισκαδόρικο ποντάρισμα. Αλλά μπορούν να τα χάσουν πάλι, σε ένα βράδυ. Πρέπει λοιπόν να είσαι όσο καλύτερος γνώστης του πεδίου σου γίνεται. Να ξέρεις το προϊόν σου. Να ξέρεις τους πελάτες σου. Τι τους ωθεί να αγοράσουν τα προϊόντα σου; Πού και πότε αγοράζουν; Τι τους κάνει να σταματήσουν να αγοράζουν; Όσες περισσότερες πληροφορίες έχεις, τόσο καλύτερες επιλογές θα κάνεις.

2- Αξιολόγησε προσεκτικά το ρίσκο: Όπως είπαμε, το ρίσκο είναι κομμάτι της ζωής. Αν όμως έχεις την ικανότητα να ζυγίσεις τα δεδομένα, και να δεις αν αξίζει ή όχι να πάρεις το εκάστοτε ρίσκο, τότε πιθανότατα θα είσαι ένας καλός επιχειρηματίας. Οι επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων, για παράδειγμα, ξοδεύουν ολόκληρη τη σταδιοδρομία τους αποφασίζοντας το σε ποιες εταιρείες αξίζει να διακινδυνεύσουν τον χρόνο και το χρήμα τους.

3- Μάθε από την αποτυχία: Δεν θα σε οδηγήσουν όλα τα ρίσκα σε επιτυχίες. Ωστόσο, όλα τα ρίσκα θα σου δώσουν γνώσεις. Ακόμα και από την αποτυχία θα μάθεις πράγματα. Θα λάβεις χρήσιμες πληροφορίες που θα σε οδηγήσουν στο να κάνεις καλύτερες επιλογές στο μέλλον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + nineteen =