αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι 3 ερωτήσεις στις οποίες πρέπει να απαντάς στο cover letter σου, αν θέλεις να πάρεις τη δουλειά

Οι 3 ερωτήσεις στις οποίες πρέπει να απαντάς στο cover letter σου, αν θέλεις να πάρεις τη δουλειά

Έχουμε δει αμέτρητα άρθρα για το πως μπορεί να στήσει κάποιος το βιογραφικό του. Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα, για το οποίο σπάνια γίνεται συζήτηση. Είναι το cover letter. Ναι, η συνοδευτική επιστολή που θα στείλεις μαζί με το βιογραφικό. Είναι ουσιαστικά ο τρόπος για να δώσεις ένα… πιο προσωπικό ύφος, στην αίτηση που θα κάνεις για μα θέση εργασίας.

Δεν αρκεί όμως μόνο να στείλεις ένα cover letter. Πρέπει να το φτιάξεις σωστά. Στο παρακάτω γράφημα που εντοπίσαμε στο Pinterest, παραθέτονται οι 3 ερωτήσεις στις οποίες πρέπει να απαντά το cover letter σου. Καταρχήν εξήγησε ποιος είσαι, τι επιτυχίες έχεις και τι μπορείς να προσφέρεις στην εταιρία. Με απλά λόγια, γιατί να προσλάβει εσένα; Αν έχεις την απάντηση, παρέθεσε την.

Δεύτερον, εξήγησε γιατί ταιριάζεις με την εταιρία, και μίλα για μερικά skills που έχεις και μπορούν να βοηθήσουν την άλλη πλευρά. Τέλος, μη ξεχάσεις να ρωτήσεις για την job interview ή να δείξεις το ενδιαφέρον σου για αυτή γενικότερα. Έρευνες έχουν δείξει, ότι οι υποψήφιοι που ρωτούν για την συνέντευξη, έχουν δύο φορές περισσότερες πιθανότητες για να φτάσουν εκεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + nineteen =