αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι 3 ερωτήσεις στις οποίες πρέπει να απαντήσεις στην job interview, αν θες να εργαστείς στο Facebook

Οι 3 ερωτήσεις στις οποίες πρέπει να απαντήσεις στην job interview, αν θες να εργαστείς στο Facebook

Το Facebook είναι ένας από τους πιο περιζήτητους εργοδότες στον κόσμο. Η εταιρία λαμβάνει χιλιάδες βιογραφικά κάθε ημέρα. Μάλιστα, οι HR Managers εκεί, ακολουθούν μια συγκεκριμένη τακτική. Πραγματοποιούν τις λεγόμενες «δομημένες συνεντεύξεις». Δηλαδή κάνουν τις ίδιες ερωτήσεις, σε όλους τους υποψηφίους που ανταγωνίζονται για μια συγκεκριμένη θέση.

Όπως εξηγεί η recruiting director του FB, Liz Wamai, αυτό το στιλ συνεντεύξεων είναι αποτελεσματικό, αφού έχουν την ευκαιρία να αξιολογήσουν τους υποψηφίους, κάτω από τις ίδιες ερωτήσεις. Όπως εξηγεί μάλιστα, οι HR Managers του Facebook κάνουν 3 βασικές ερωτήσεις στις job interviews.

«Τι έκανες στην καλύτερη ημέρα σου στην δουλειά;». Αυτή είναι η πρώτη ερώτηση.

Κάπως έτσι, όπως σημειώνει η Liz Wamai, μπορείς να καταλάβεις τις δυνατότητες του άλλου και τι του αρέσει να κάνει. «Πότε έχεις βγει εκτός χρόνου… με τον καλύτερο τρόπο;». Αυτή είναι η δεύτερη ερώτηση. Από την απάντηση, ο HR Manager μπορεί να καταλάβει το πότε ο υποψήφιος απολαμβάνει τον χρόνο του και τι είναι αυτό που τον ενθουσιάζει. Σε σημείο μάλιστα που να μην καταλαβαίνει πόσο γρήγορα περνά η ώρα.

Η τρίτη ερώτηση που θέτει η Wamai στους υποψηφίους επικεντρώνεται στο πώς σχεδιάζουν να συνεισφέρουν στην αποστολή και τις αξίες του Facebook. Η απάντηση είναι σημαντική. Αφού δείχνει το πόσο ένας υποψήφιος ταυτίζεται με την μεγάλη αποστολή του Facebook: Να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + thirteen =