αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν αναζητήσεις την επόμενη δουλειά σου: Εξηγεί μια career coach

Οι 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν αναζητήσεις την επόμενη δουλειά σου: Εξηγεί μια career coach

Στην εποχή της «Μεγάλης Παραίτησης», πολλοί άνθρωποι αλλάζουν επαγγελματική στέγη. ‘Η αλλάζουν εντελώς καριέρα. Ο covid έχει αλλάξει το τοπίο και στον χώρο της εργασίας. Έτσι πολλοί εργαζόμενοι επανεξετάζουν τις επιλογές και τις προτεραιότητες τους. Και στην συνέχεια αρκετοί προχωρούν στην «μεγάλη έξοδο» και την αναζήτηση μίας καλύτερης επαγγελματικής ευκαιρίας.

Αλλά προτού ξεκινήσετε την αναζήτηση εργασίας, είναι σημαντικό να καταλάβετε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς σε μια νέα δουλειά, θέτοντας στον εαυτό σας μερικές κρίσιμες ερωτήσεις.

Η αναζήτηση εργασίας μοιάζει με ένα… ραντεβού, λέει στο CNBC η Jacqueline Mitchell, career & life coach.

«Αυτή είναι μια σχέση στην οποία μπαίνεις. Εάν δεν ξέρεις τι είδους σχέση θέλεις και βγαίνεοςς εκεί έξω αναζητώντας μια σχέση, θα σου προσφερθούν τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα που δεν ευθυγραμμίζονται με τις αξίες σου», λέει.

Σύμφωνα με την ίδια, εδώ είναι 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν αναζητήσεις την επόμενη δουλειά σου.

Ποια είναι τα όρια μου;

«Κατά τη διαδικασία της συνέντευξης, πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι το πώς κάνετε την συνέντευξη, πώς κάνετε ερωτήσεις και πώς δηλώνετε ποιοι είστε και πώς κάνετε τα πράγματα, βάζει τα όριά σας εκεί ακριβώς», λέει ο Mitchell. Τα όρια στην εργασία, είτε εργάζεστε με φυσική παρουσία είτε εξ αποστάσεως, μπορεί να περιλαμβάνουν τυχόν φυσικά, συναισθηματικά ή διανοητικά όρια που σας εμποδίζουν να δεσμευτείτε υπερβολικά ή να ‘καείτε’ — Θέλετε να εργάζεστε μόνο από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ.; Αισθάνεστε άνετα να είστε on call για τη θέση σας; Χρειάζεστε ευελιξία εργασίας από το σπίτι;

Ποιες είναι οι αξίες μου;

Ο καθορισμός αξιών είναι επίσης σημαντικός για τη δουλειά που θα κάνετε, λέει η Mitchell. Θα υπάρξουν συνεργατικά έργα για να δουλέψετε με συναδέλφους; Υπάρχουν ευκαιρίες να μάθετε νέες δεξιότητες και να βελτιώσετε τα ταλέντα σας; Ο ρόλος επιτρέπει μελλοντική εξέλιξη στην καριέρα σας; Πρέπει να αναρωτηθείτε ποιες είναι οι αξίες σας πριν κάνετε αίτηση για δουλειά, ή όπως στα ραντεβού, θα καταλήξετε με ένα matchάρισμα που δεν θα είστε ευχαριστημένοι, προσθέτει.

«Σε πολλούς ανθρώπους δεν αρέσει να το κάνουν αυτό. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι θα σταματήσουν κυριολεκτικά και θα αναρωτηθούν: «Τι ψάχνω;» και μετά θα το ακολουθήσουν», λέει η coach. «Σε αντίθεση με το να ρίχνεις ένα δίχτυ και να βλέπεις τι πιάνεις», εξηγει.

Τι ζωή θέλω να ζήσω;

Πολλοί experts προτείνουν στους ανθρώπους να σκεφτούν πώς η αλλαγή των θέσεων εργασίας θα ταιριάζει στους στόχους της ζωής τους.

Θες να ζεις σε ένα μεγάλο σπίτι, να έχεις ένα καλό αυτοκίνητο και να κάνεις μια μεγάλη οικογένεια ίσως; Εάν θέλετε κάποιο ή όλα αυτά τα πράγματα, πώς μπορεί η επόμενη επαγγελματική σας κίνηση να σας βοηθήσει να πετύχετε αυτούς τους στόχους;

Εάν μόλις ξεκινάτε την καριέρα σας, αυτοί οι στόχοι μπορεί να μην είναι εύκολα επιτεύξιμοι με την πρώτη σας δουλειά ή ακόμα και μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Το ιδανικότερο είναι ίσως να βάλεις έναν στόχο για το πιο κοντινό μέλλον. Και στην συνέχεια να τροποποιήσεις αυτό τον στόχο. «Αν είσαι νέος στα 20s σου, είναι πολύ πιθανό η ζωή σου να αλλάξει πολλές φορές και με σημαντικούς τρόπους τα επόμενα 10 χρόνια», λέει ο management expert, Grayson Riegel. «Σκεφτείτε λοιπόν: ‘Πώς θέλω να είναι η ζωή μου για τα επόμενα τρία χρόνια;’ και μετά θα πρέπει να σκεφτείτε ξανά το ίδιο σε τρία χρόνια», τονίζει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × four =