αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις ΜΕΤΑ από μια Job interview (με ένα απλό email)

Οι 3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις ΜΕΤΑ από μια Job interview (με ένα απλό email)

Η job interview για την οποία προετοιμαζόσουν εδώ και πολλές ημέρες, ολοκληρώθηκε. Και μάλλον στο τέλος της άκουσες ένα «θα σας ειδοποιήσουμε». Τώρα τι πρέπει να κάνεις από την μεριά σου; Ενώ πολλοί υποψήφιοι εστιάζουν στις κινήσεις που πρέπει να κάνουν κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης, υπάρχουν και κινήσεις που μπορείς να κάνεις αφού έχεις φύγει από το γραφείο των διαπραγματεύσεων.

Αρκετοί είναι αυτοί που μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης στέλνουν μια ευχαριστήρια επιστολή. Αλλά δεν αρκεί. Το κορυφαίο career site Glassdoor παραθέτει 3 ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις, για να κρατήσεις μια καλή επαφή με τον HR Manager και να δημιουργήσεις μια λίγο πιο στενή σχέση μαζί του. Όχι, το «πήρα την θέση;» δεν είναι μια καλή ερώτηση. Υπάρχουν όμως κάποιες καλύτερες επιλογές.

1# Ρώτα περισσότερες πληροφορίες για την θέση. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης μπορεί να είσαι αγχωμένος και να μην ρωτήσεις κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για τη θέση. Μπορείς να το κάνεις μετά. Για παράδειγμα, εάν ο HR Manager ανέφερε τα ταξίδια θα ήταν μέρος της δουλειάς, αλλά δεν ανέλυσε το θέμα, ζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο follow up e-mail σας.

2# Ρώτα για την εταιρία. Επίσης μια καλή επιλογή για να δείξεις ενδιαφέρον. Αν για παράδειγμα σου ανέφεραν ότι πρόκειται να έρθουν κάποια νέα projects στην εταιρία, μπορείς να ζητήσεις πληροφορίες για αυτά.

3# Ρώτα σχετικά με τη διαδικασία πρόσληψης. Πολλές φορές οι Managers ξεχνούν (ή δεν θέλουν) να πουν στην διάρκεια μιας συνέντευξης, το πότε θα σε ενημερώσουν σχετικά με το αν πήρες την θέση. Αν έχουν περάσει 10 ημέρες και δεν έχεις λάβει απάντηση, μπορείς να κάνεις μια ερώτηση σχετικά με το πως εξελίσσεται η διαδικασία πρόσληψης γενικότερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × one =