αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 3 ερωτήσεις που κάνουν οι μεγάλοι leaders κάθε εβδομάδα στην ομάδα τους

Οι 3 ερωτήσεις που κάνουν οι μεγάλοι leaders κάθε εβδομάδα στην ομάδα τους

Αρκετές έρευνες έχουν δείξει, πως όταν ένας υπάλληλος παραιτείται, δεν παραιτείται από την δουλειά του, αλλά από τον εργοδότη ή τον προϊστάμενο του. Όταν συμβεί αυτό, είναι σίγουρα πολύ αργά. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Το θέμα είναι τι μπορείς να κάνεις, για να προλάβεις καταστάσεις.

Όπως σημειώνει το αμερικανικό inc.com, οι μεγάλοι leaders και managers, κάνουν 3 ερωτήσεις προς τους εργαζομένους τους, κάθε εβδομάδα. Έτσι ώστε να έχουν μια σαφή εικόνα για το πως νιώθει η ομάδα τους και να διαπιστώσουν άμεσα αν κάτι δεν λειτουργεί σωστά.

1- Έχετε υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης; Όταν κάποιος αποδέχεται μια πρόταση συνεργασίας, είναι ένα σημάδι εμπιστοσύνης. Ότι θα τον αφήσεις να εργαστεί όπως πρέπει, ενώ από την άλλη θα τον εξασφαλίσεις οικονομικά. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που αλλάζει στην πορεία. Ίσως ως leader να έκανες κάτι (ακόμα και όχι εσκεμμένα) και έτσι η ομάδα να έχει χάσει την εμπιστοσύνη της προς εσένα. Πρέπει να το διαπιστώσεις σύντομα, αν συμβαίνει, και να το αποκαταστήσεις.

2- Αισθάνεστε ότι έχετε χώρο να εκφράσετε τις ανησυχίες σας; Τα μέλη της ομάδας πρέπει αν νιώθουν άνετα για να εκφράζονται όπως επιθυμούν. Αν για παράδειγμα κάποιος έχει λάβει ένα project που είναι μη ρεαλιστικό, πρέπει να νιώθει ελεύθερος να το πει. Μια ακόμα καλή ιδέα, είναι να καθιερώσεις 30λεπτες συναντήσεις, με όλους, π.χ. κάθε εβδομάδα.

3- Τι μπορώ να κάνω για να σας κάνω πιο επιτυχημένους; Οι καλύτεροι εργαζόμενοι φτάνουν σε υψηλό επίπεδο, επειδή μαθαίνουν συνεχώς, αναπτύσσονται και πετυχαίνουν τους στόχους τους. Εσύ πρέπει να δείξεις ότι σε ενδιαφέρει η επιτυχία των εργαζομένων σου. Για αυτό πρέπει να τους κάνεις την παραπάνω ερώτηση και στη συνέχεια να κάνεις τις όποιες κινήσεις μπορεί να χρειάζονται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =